Првооптужени у случају "Рекет" шоумен Бојан Јовановски, познатији као Боки 13, пред почетак последњег суђења, вербално је напао тужитељку за организовани криминал Вилму Русковску и оптужио је за тортуру.

Боки 13 је искористио прилику и тужитељки Русковској се обратио високим тоним незадовољан јер није дала позитивно мишљење да буде пуштен из истражног затвора у кућни притвор, иако је, како тврди, много болестан.

Након што је Апелациони суд у Скопљу је 3. фебруара по други пут одбио жалбу Бојана Јовановског, који је тражио да због болести буде пуштен из истражног затвора Скоље како би могао да се лечи, Јовановски је полудео.

- Шта се смејеш малигном стању? Господ нека ти врати! Корумпирана тужитељко вршиш тортуру на мени и то сви виде - рекао је Јовановки тужитељки.

Због непримереног понашања Јовановски је на кратко изведен из суднице и враћен када је ушла судија Васка Николовска–Масевска.

Бранитељка Бокија 13 је обавестила судију да се њен клијент не осећа добро, а Јовановски је рекао да му је последња дијагноза "малигнитет и да треба да му се одстрани захваћени орган."

Судија је тада предложила да се зове Хитна помоћ да се утврди да ли може да прати суђење, али је Боки 13 то одбио.

- Не! Захваљујем, сешћу. Не зовите Хитну помоћ. Ја имам рак на желуцу, треба да идем на операцију. Екипа Хитне помоћи ће доћи, опет ће ми дати дијазепам и ја ћу полусвестан пратити суђење. Не, захваљујем судија! - рекао је Јовановски.


(Телеграф.рс)