Film i televizijski serijal "General", u kojima je reditelj Antun Vrdoljak želeo da prikaže životni put generala Ante Gotovine, doživeli su potpuni krah. Glumci nisu plaćeni, gledaoci se smeju diletantizmu, a veterani protestuju da je sve prikazano na način "Mirka i Slavka". Jedino šta je sigurno je da su otišle velike pare u ovaj neuspeli projekat.

Da nije dobio ceo honorar, prvo je javnosti otkrio glumac Goran Navojec, a onda je to potvrdio i Mustafa Nadarević, koji je u filmu i seriji igrao generala Bobetka. "Sve je neugodno", rekao je Nadarević, dok je Navojec pokrenuo postupak za prinudnu naplatu kako bi došao do honorara. Protest su uputili i članovi Hrvatskog društva filmskih delatnika protestujući što je film uopšte prikazan u Puli dok nisu podmirene obaveze prema glumcima.

PROČITAJTE JOŠ: Neda Arnerić će biti sahranjena daleko od očiju javnosti: Porodica ima poseban plan za ispraćaj glumice

Predstavnik producenata Andrija Vrdoljak, sin reditelja, koji je dugo vremena pripremao projekt o Gotovini, potvrdio je da glumci nisu do kraja plaćeni, a onda su isplivali podaci da nije do kraja plaćena ni tehnika i da je popis dugova dugačak iako je HRT svoje obaveze prema filmskoj ekipi ispunio. "Sve je to krajnje uvredljivo", kaže Josip Siladi, vlasnik "Grip filma", koji je učestvovao sa tehnikom i sada čeka da mu se plate troškovi. Producenti poručuju da se čekaju pare od inostrane distribucije i da će tada glumci biti plaćeni, ali zasada od toga nema ništa.

Reditelj Vrdoljak opet tvrdi da nije reč o neisplati honorara glumcima, već da neki potražuju iznose koji nisu bili navedeni u ugovorima. Očigledno će na kraju sve završiti na sudu.