Glumci nisu plaćeni, a gledaoci se smeju diletantizmu: Film o Anti Gotovini doživeo potpuni krah

J. KERBLER

ponedeljak, 13. 01. 2020. u 21:30

Глумци нису плаћени, а гледаоци се смеју дилетантизму: Филм о Анти Готовини доживео потпуни крах
Veterani kažu da je sve prikazano na način "Mirka i Slavka"

Film i televizijski serijal "General", u kojima je reditelj Antun Vrdoljak želeo da prikaže životni put generala Ante Gotovine, doživeli su potpuni krah. Glumci nisu plaćeni, gledaoci se smeju diletantizmu, a veterani protestuju da je sve prikazano na način "Mirka i Slavka". Jedino šta je sigurno je da su otišle velike pare u ovaj neuspeli projekat.

Da nije dobio ceo honorar, prvo je javnosti otkrio glumac Goran Navojec, a onda je to potvrdio i Mustafa Nadarević, koji je u filmu i seriji igrao generala Bobetka. "Sve je neugodno", rekao je Nadarević, dok je Navojec pokrenuo postupak za prinudnu naplatu kako bi došao do honorara. Protest su uputili i članovi Hrvatskog društva filmskih delatnika protestujući što je film uopšte prikazan u Puli dok nisu podmirene obaveze prema glumcima.

PROČITAJTE JOŠ: Neda Arnerić će biti sahranjena daleko od očiju javnosti: Porodica ima poseban plan za ispraćaj glumice

Predstavnik producenata Andrija Vrdoljak, sin reditelja, koji je dugo vremena pripremao projekt o Gotovini, potvrdio je da glumci nisu do kraja plaćeni, a onda su isplivali podaci da nije do kraja plaćena ni tehnika i da je popis dugova dugačak iako je HRT svoje obaveze prema filmskoj ekipi ispunio. "Sve je to krajnje uvredljivo", kaže Josip Siladi, vlasnik "Grip filma", koji je učestvovao sa tehnikom i sada čeka da mu se plate troškovi. Producenti poručuju da se čekaju pare od inostrane distribucije i da će tada glumci biti plaćeni, ali zasada od toga nema ništa.

Reditelj Vrdoljak opet tvrdi da nije reč o neisplati honorara glumcima, već da neki potražuju iznose koji nisu bili navedeni u ugovorima. Očigledno će na kraju sve završiti na sudu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

Djordan

14.01.2020. 03:29

@maniks - U pravu si: "Kakav general..." ali zaboravljaš da je i takav (kakav je) on završio na strani pobednika (i dodatno, proglašen nevinašcem u Hagu).

Nemanja

14.01.2020. 00:11

Super za Mustafu Nadarevića uloga... Nek ide opet po Beogradu da mu se divi Ivan Ivanović i njemu slični, a ja da se pitam, posle ovog cirkusa od serije-PERSONA NON GRATA u Srbiji

ene, sad...

14.01.2020. 08:05

pa i iz Hrvatske se pametni, radni i posteni iseljavaju! Ostaju bitange i mamino/tatina deca sa kupljenim radnim mestima da se bave politikom, privredom i kulturom! Eto rezultata! A serija Nemanjici bila bolja?

Omiljen kod Srba

14.01.2020. 08:09

Mustafa Nadarević se ne libi da glumi rvackog ratnog zločinca Bobetka... Može ga oprati samo da sada glumi i Ratka Mladića...

Hrvoje

14.01.2020. 12:07

@Omiljen kod Srba - A što se ti nisi javio da glumiš Četnike - ionako je Vrdoljak imao problema za naći te glumce?? A po čemu je Bobetko ratni zločinac? Što je deblokirao Zadar i oslobodio ga od besijalnih granatiranja svaki dan do te 1993.?