David Komšić (22) pravosnažno je osuđen na 25 godina zatvora zbog brutalnog ubistva Kristine Krupljan u februaru 2017. godine.


Pravosnažna presuda Vrhovnog suda za ubistvo 18-godišnje Kristine Krupljan još nije dostavljena strankama jer tek mora da prođe sve interne procedure, ali Jutarnji list saznaje da je odluka donesena istog dana kada se održala i sednica veća, 9 decembra.


Veće je, piše Jutarnji, smatralo da je kazna od 25 godina zatvora dovoljna za 22-godišnjeg Komšića koji je 17. februara 2017. godine svojoj bivšoj devojci zadao 88 rana nožem. Ubio ju je na licu mesta, na parkingu u Ulici Svetog Josipa Radnika 16, u zagrebačkoj Volovčici.


David Komšić Kristinu je brutalno ubio nakon što su se vratili iz izlaska i nakon što mu je rekla da je zatrudnela s drugim muškarcem i da zbog toga raskida s njim. Komšić ju je ubio, bacio nož, presvukao se, a onda s ocem otišao u policiju.


Pet rana bilo je smrtonosno, četiri ubodne rane u vrat i jedna u grudi, koja je Kristini povredila srce i pluća. Osim toga, Kristina je imala i odbrambene povrede, iz kojih je veštak zaključio da smrt nije nastupila trenutno i da je žrtva patila. I tragovi njenih patika na staklu automobila govore da je pokušavala da se podupre nogama kako bi se odbranila.


- Nikada nisam nameravao Kristini da oduzmem život. Ja se celog događaja i ne sećam, a nakon tog tragičnog događaja preduzeo sam sve kako bi joj se pomoglo. Sada će, evo, biti tri godine i svakim danom mi je sve teže da se nosim s tim što sam Kristini oduzeo život. Devojci koju sam voleo i koja mi je bila sve u životu. Svestan sam da sam uništio i živote dve porodice, njene i moje, kajem se i kajaću se dok sam živ - rekao je nedavno Komšić u obraćanju sudskom veću putem videolinka iz zatvora u Lepoglavi.


Smatrajući da je kazna od 25 godina zatvora neprimerena i da je Komšić zbog bezobzirne osvete ubio Kristinu Krupljan, tužilac Mirta Kuharić tražila je od suda da ubistvo tretira kao takvo i da mu odredi adekvatnu kaznu.


Pročitajte još: Izbo Kristinu 88 puta, njegovi roditelji na suđenju rekli: Ona je kriva za sve!


- Kazna koja mu je izrečena nije dovoljna ni za specijalnu ni za opštu prevenciju. Odbacujemo mogućnost primene Zakona o sudovima za mlade, kao i činjenicu da se radi o krivičnom delu usmrćenja, jer sve okolnosti govore da je reč o ubistvu iz nepromišljene osvete - zaključila je tužiteljka.


Izvor: telegraf.rs/jutarnji.hr