Srbi, poklonite se braniteljima: Kolinda o ćiriličnim plakatima SNV

J. K. - S. S. R.

06. 12. 2019. u 21:52

Срби, поклоните се бранитељима: Колинда о ћириличним плакатима СНВ

Kolinda Grabar Kitarović ponovo je pevala Tompsonovu pesmu Tanjug/Dario Adnrišek

Kandidati za lidera Hrvatske horski su se obrušili na SNV nakon što su u Zagrebu, Rijeci i Splitu, u okviru kampanje "Da se bolje razumemo", lepljeni plakati ćirilicom. Pupovcu i dalje prete

SRPSKO nacionalno veće treba duboko da se pokloni hrvatskim braniteljima koji su oslobodili Hrvatsku, omogućili demokratiju, da svako ima pravo da kaže šta hoće, da imamo slobodu mišljenja i govora. Sa srpskom zajednicom u Hrvatskoj se dobro razumemo, čast izuzecima.

Ovo je u petak rekla predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, komentarišući plakate SNV pisane ćirilicom. Tako je nastavila kampanju za predsedničke izbore, koja protiče u nadmetanju kandidata u tome ko će biti glasniji u blaćenju komšija.

Pre dva dana Grabar Kitarovićeva je počela izbornu trku zapevavši pesmu iz repertoara pevača Marka Perkovića Tompsona, poznatom po veličanju ustaštva. Skoro istovremeno na zidu jedne zgrade u Zagrebu osvanule su pretnje predstavniku Srba - nacrtana su vešala ispod kojih piše Milorad Pupovac.


PROČITAJTE JOŠ:
Predsednički plakati u Hrvatskoj na ćirilici: Novi deo kampanje Srpskog narodnog veća

Kandidati za lidera Hrvatske horski su se obrušili na SNV nakon što su u Zagrebu, Rijeci i Splitu, u okviru kampanje "Da se bolje razumemo", lepljeni plakati ćirilicom - "Grabar Kitarović, predsednica - jer Hrvatska zna", "Zoran Milanović - Normalno, predsednik s karakterom" i " Miroslav Škoro - Sad ili nikad".

- Hrvati i Srbi bi se bolje razumeli da nema Pupovčevog etno-biznisa. Odakle novac za džambo plakate? - brzo se "brecnuo" Škoro.

Još jedan od kandidata za predsedničke izbore, bivši gradonačelnik Osijeka Anto Đapić, napisao je pismo Pupovcu:

- Tvoje podmuklo srbovanje biće izbrisano sa lica zemlje.

BEZ PODRŠKE

NASTOJIMO da promovišemo ćirilicu kao ravnopravno pismo i Srbe kao ravnopravne građane Hrvatske - kaže Boris Milošević, predsednik SNV, koji je pozvao Srbe u Hrvatskoj da izađu na glasanje. Srpske organizacije u Hrvatskoj nisu podržale nijednog kandidata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Анти Антифа

06.12.2019. 23:10

Болесни до послењег који ће да се исели у Ирску