ЗАГРЕБ - ОД СТАЛНОГ ДОПИСНИКА

У Загребу, Ријеци и Сплиту постављени су велики плакати на којима поруке кандидата за председника Хрватске пишу на ћирилици. То је трећи део кампање коју је покренуло Српско народно веће под називом ”Да се боље разумемо”,а издвојене су поруке које бирачима шаљу Колинда Грабар-Китаровић, Зоран Милановић и Мирослав Шкоро.

”Колинда Грабар-Китаровић – Предсједница јер Хрватска зна”, ”Зоран Милановић – предсједник са карактером”, ”Мирослав Шкоро – Сада или никада” садржај је плаката написан на ћирилици, а чим су се појавили изазвали су бројне реакције.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:Колинда на почетку кампање поново запевала Томпсонове песме

Певач Мирослав Шкоро је коментарисао да би се Хрвати и Срби много боље разумели да нема Милорада Пуповца и његовог етнобизниса, док су из круга садашње хрватске председнице поручили да свако има право да пише и говори што жели, ”али за то мора да има и одговорност”. Зорану Милановићу очито плакати нису засметали и поручио је да је ”нормално је нормално, без обзира на којем језику или писму”.

У СНВ-у кажу да плакати нису провокација, већ жеља да се развије толеранција и поштивање разлика. Желе да охрабре и Србе у Хрватској да изађу на председничке изборе и да се афиурмише право грађанства што је увелико оспорила антићирилична кампања.

И сам Пуповац каже да се и постављањем ових плаката види зрелост једног друштва и да се разлике треба да поштују.