Tokom realizovanja akcije „Koalicija“ koja je rezultirala rasvetljavanjem više krivičnih dela iz oblasti požara, eksplozija i havarija Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici u sredu su podnete dve krvične prijave protiv četiri osobe osumnjičene za izazivanje krivičnih dela, izjavila je državna tužiteljka i portparol Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici Milica Mandić.

Prema njenim rečima prijavama su obuhvaćeni uhapšeni I. V. (21), ali i V. Š. (22), za koje postoji sumnje da su zapalili dva automobila u Podgorici.


I. V. Je osumnjičen za još tri podmetanja požara na vozilima i bacanje eksplozivne naprave u dvorište kuće A. Š., dok je D. M. koji se nalazi u UIKS u u Spužu osumnjičen za jedno podmetanje eksploziva, dok se R. I. (42) tereti za podmetanje požara na auto-placu u Podgorici.


PROČITAJTE JOŠ -
Novi detalji hapšenja u Hrvatskoj: Izrađivali pasoše za pripadnike Zemunskog klana, kao i za Škaljarce i Kavčane; Uhapšeni i policajci

- Jedna osoba privedena je i određeno joj je zadržavanje do 72 sata, dok će troje osumnjičenih, koji su obuhvaćeni prijavom, biti privedeni na saslušanje, kazala je tužiteljka Mandić.


Rukovodilac Stanice kriminalističke policije za suzbijanje krvnih delikata Srđan Korać je kazao da je policija rasvetlila devet krivičnih dela, od kojih je sedam počinjeno na teritoriji Podgorice.


- Sprovode se aktivnosti na rasvetljavanju podmetanja požara 31. oktobra 2010. godine u Budvi, kada je zapaljen audi Podgoričanina P. B,. i traga se za osobom koja je u Baru zapalila "BMW" koji je u vlasništvo T. Ć. iz tog grada, kazao je Korać.