Novi detalji hapšenja u Hrvatskoj: Izrađivali pasoše za pripadnike Zemunskog klana, kao i za Škaljarce i Kavčane; Uhapšeni i policajci

Novosti online

27. 11. 2019. u 11:20

Нови детаљи хапшења у Хрватској: Израђивали пасоше за припаднике Земунског клана, као и за Шкаљарце и Кавчане; Ухапшени и полицајци

Ilustracija/ Depositphotos

U policijskoj akciji u Hrvatskoj uhapšeno 30 osoba. Sumnja se da su pripadnici ove grupe iz Hrvatske nabavljali i izrađivali originalne pasoše za pripadnike Zemunskog klana, kao i za pripadnike crnogorskih klanova Škaljara i Kavčana

Uranim jutarnjim satima policija je širom Hrvatske počela realizaciju velike akcije razbijanja kriminalne grupe koja se bavila izradom dokumenata za neke od najopasnijih kriminalnih grupa u Evropi.


Sumnja se da su pripadnici ove grupe iz Hrvatske nabavljali i izrađivali originalne pasoše za pripadnike Zemunskog klana, kao i za pripadnike crnogorskih klanova Škaljara i Kavčana.


Reč je o grupacijama s kojima se povezuje više desetina mafijaških likvidacija na nekoliko kontinenata.

Kako prenosi Jutarnji,
uhapšeno je oko 30 osoba, a hapšenja su sprovedena na području Zagreba, Karlovca, Zadra ali i drugih gradova.


Policija i Državno tužilaštvo akciju su planirali oko godinu dana, da bi se jutros krenulo u sinhronizovana hapšenjaosoba, od kojih su neke smatrane opasnim.


O
soba koju policija sumnjiči da je bio glavni šef grupe je N.S.(49), koji je jutros uhapšen na području Kozari boka.


U akciji je uhapšeno i nekoliko policajaca za koje se sumnja da su pripadnicima grupe iz policijskog informativnog sistema odavali podatke o identitetima hrvatskih građana, koji bi bili pogodni da se na njihovo ime izrađuju lažni hrvatski dokumenti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

ss

27.11.2019. 13:13

Situacija na Balkanu je takva da je po gledanosti glavni junak zabac iz rijalitija koji je tako namjestan da njegovim godinama i moralu najbolje odgovara.