Bila mi je čast - zapalio LGBT zastavu, osuđen na 15 godina

NovostiOnline

22. 12. 2019. u 11:32

Била ми је част - запалио ЛГБТ заставу, осуђен на 15 година

Twitter WIKI ABOUT WORLD@wikiaboutworld

Adolfo Martinez proglašen je krivim i osuđen na 15 godina jer je što srušio i zapalio LGBT zastavu koja je u junu bila na Ujedinjenoj Hristovoj crkvi u Amesu
Adolfo Martinez proglašen je krivim i osuđen na 15 godina jer je što srušio i zapalio LGBT zastavu koja je u junu bila na Ujedinjenoj Hristovoj crkvi u Amesu.

Martinez kaže kako je uklonio zastavu zato što smatra kako crkva ne bi trebala podržavati LGBT zajednicu, prenosi CNN policijski izvještaj.

"Bila mi je čast učiniti to. Blagoslov Gospoda može čvrsto zauzeti za njegov svet protiv svih nedaća", rekao je Martinez.

Ovaj 30-godišnjak suočen je s 15 godina zatvora nakon što je bio proglašen krivim za zločin iz mržnje, uznemiravanje i recedivnost u prestupima. Martinez kaže kako je kriv i nema se nameru boriti protiv optužbi zato što je "svesno, namerno i svojevoljno" zapalio zastavu.

"Zločini iz mržnje prema LBGTQ zajednici ozbiljna su stvar zato što nanose karakterističnu emocionalnu štetu žrtvama i unose strah u ciljane zajednice. Sukladno tome, istinska pravda trebalo bi uvek težiti rehabilitaciji, pomirenju i ozdravljenju zajednica", rekla je izvršna direktorka LBGTQ organizacije "One Iowa".


Ona kaže da njena organizacija razume ozbiljnost zločina, ali ne shvata kako teška kazna "ispunjava bilo koji od navedenih ciljeva".

"Nastavićemo težiti pravosudnom sistemu koji vrednuje obnovu više nego kažnjavanje i pomaže pojedincima kao što su Adolfo Martinez da shvate štetu koju su nanijeli", rekla je ona.


B92.net

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Andromeda

22.12.2019. 12:33

Za skidanje i paljenje zastave (a nije drzavna) 15 godina prijatelju...a kod nas dobiju "nije lepo to sto radite" ili "sramota bas" .....

Овде

22.12.2019. 12:49

Какав је то злочин уклонити и спалити заставу једног НВО удружења? Зар се постављањем таквог обележја на једну цркву не вређају религиозна осећања верника и религије која има нека своје правила ? Што нису покушали да тако нешто ставе на исламску богомољу? Ово је увод у квазлиберални нацизам! Код нас Срба се државна застава вуче као крпа по поду и млати с њом по скупштини и ником ништа!

e

22.12.2019. 14:08

15 godina ? a koliko se dobija ako se odbije ucesce na "paradi" ? 10 ? ovceee, kad se probudite bice kasno

zardjala kasika

23.12.2019. 07:55

Ovo se zove "globohomo." Bice jos gore pre nego sto postane bolje.

Hercegovac

02.07.2020. 23:27

Kroz Podgoricu auto korzo sa LGBT zastavama? Nema teorije. Zastave su iznajmljene, a vozači sigurno dobro plaćeni.