STRAVIČNI DETALJI POGIBIJE U GRČKOJ: Majku poklopio krov kioska, sin (8) pritrčao da je spasi pa ga odneo vetar

NovostiOnline

11. 07. 2019. u 13:59

СТРАВИЧНИ ДЕТАЉИ ПОГИБИЈЕ У ГРЧКОЈ: Мајку поклопио кров киоска, син (8) притрчао да је спаси па га однео ветар

Foto: EPA

Prema prvim informacijama, poginulo je dvoje starijih turista iz Češke, žena i osmogodišnji dečak iz Rumunije, muškarac i dečak iz Rusije
U katastrofalnom nevremenu na grčkom Halkidikiju poginulo je sedmoro turista, a najmanje 120 povređeno. Prema prvim informacijama, poginulo je dvoje starijih turista iz Češke, žena i osmogodišnji dečak iz Rumunije, muškarac i dečak iz Rusije.

Strahuje se da je broj žrtava veći.


Vetrovi su bili toliko jaki da su podizali kioske i tezge po ulicama.


Jedna novinarka koja se našla u taverni otkrila je kako su stradali Rumunka (54) i njen sin (8).


- Uopšte nismo shvatali šta se dešava. Trčali smo, svako je pomogao i izvlačio koga je mogao, a imali smo desetak povređenih. Nažalost, ženu i njenog sina nismo uspeli da izvučemo - rekla je.

Vetrovi su na tavernu bacili kioske i tezge, ispod kojih je ostala zarobljena nesrećna žena sa detetom.


PROČITAJTE I: SRPSKI KONZUL ZA "NOVOSTI": Ovo su nove informacije o povređenim Srbima i stanju na Halkidikiju


Majka i sin su sedeli u taverni na plaži koja se nalazila pod tendom. Krov je pao direktno na ženu, a njen sin je brzo reagovao i pokušao da je spasi, a dok je trčao da je izvuče vetar ga je podigao visoko u vazduh i bacio svom snagom na već razbijeno staklo na podu.


U oluji za koju pojedini navode da je najveća u proteklih nekoliko decenija, vodena bujica nosila je drveće, a u moru se mogu videti suncobrani i ležaljke iz barova na plaži dok je u Potidei došlo i do manjeg uragana.


Meteorolozi su nevreme opisali kao "ekstremno neobično za ovo doba godine" i predviđaju da će se padavine nastaviti do večeras.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Goran

11.07.2019. 14:27

Globalno otopljavanje, tek će da bude nevremena po celom svetu, a ljudski rod i dalje ne shvata. Ne piše džabe u Bibliji da će biti potop.

Ridji

11.07.2019. 16:44

@Goran - Aj prestani da lazes, potop je bio i prosao, nema vise potopa a da ga Gospod cini, tj ne pise to u Bibliji.

M

11.07.2019. 14:29

Kako je moguce da nisu primetili nadolazecu oluju??? Ljudi su danas potpuno izgubljeni u vremenu i prostoru, samo mobilni telefon za njih postoji!!

dule

11.07.2019. 17:43

Sve sto se u novije doba,unazad 35-40g. dogadja sa prirodom delo je americkog HAARPA.Poznato je da samo oni nisu pristali na program borbe protiv globalnog otopljavanja.Naravno,jer bi im to poremetilo njihovo daljnje rusilacko delovanje,svud po svetu.Haarp apsolutno treba unistiti,a to da zahteva medjunarodna zajednica,samo tako ce se priroda vratiti na prvobitni kolosek.Vreme bi potrajalo,ali bi narodi docekali kad tad normalno sunce,kisu,sneg i.t.d.Poznavalo bi se svako godisnje doba.Kao pre.