СРПСКИ КОНЗУЛ ЗА НОВОСТИ: Ово су нове информације о повређеним Србима и стању на Халкидикију

Ј. С./Новости онлине

четвртак, 11. 07. 2019. у 11:21

СРПСКИ КОНЗУЛ ЗА НОВОСТИ: Ово су нове информације о повређеним Србима и стању на Халкидикију

Невреме оставило пустош
Фото: Танјуг/АП

Конзул Србије у Солуну Драгана Глишић рекла је да у снажном невремену на Халкидикију, у ком је страдало шест особа, повређена једна држављанка наше земље
Конзул Србије у Солуну Драгана Глишић рекла је да у снажном невремену на Халкидикију, у ком је страдало шест особа, повређена једна држављанка наше земље.

"Добили смо једино информацију да је повређена једна наша држављанка, тренутно је у болници. Испитујемо да видимо ко је у питању, не знамо конкретно ништа. Повређено је још шест држављана, али њихове повреде биле су лакше и саниране су. Нико није животно угрожен", казала је Глишић за "Новости".

Она је објаснила да је Влада Грчке прогласила ванредно стање које ће бити на снази до 21 сат увече. Такође, истакла је да конзулат помно и из часа у час прати ситуацију на терену, пошто је Халкидики тренутно без струје, воде и интернета.

Прочитајте још - АКО ОВИХ ДАНА КРЕЋЕТЕ ЗА ГРЧКУ ОВО МОРАТЕ ЗНАТИ: Ево какво време се очекује у наредном периоду

"Тренутно стање је добро, време се смирило, али има најава да ће предвече стићи ново невреме, али се прогнозира да неће бити толико јаког интензитета", каже наш конзул.

Глишић је појаснила како иде процедура у Грчкој пошто дође до непогода оволиких размера.

Прочитајте још - НЕВРЕМЕ НА ХАЛКИДИКИЈУ: Шест особа погинуло, међу повређенима девојчица (13) из Србије (ФОТО+ВИДЕО)

"Када грчка влада уведе ванредно стање, онда доноси и став како ће решити ту ситуацију. Када је пре две године била поплава, власти у Грчкој обавестиле су конзулат која полицијска станица је задужена за туристе где могу да узму потврде за осигурање аутомобила који су били оштећени", казала је она.

"Конзулат очекује да ће тако бити и ове године, али мора да се сачека и њихова званична потврда. Тек тада на сајту конзулата моћи ће да се пусти обавештење у ком ће бити назначено туристи могу да се обрате за осигурање", додала је Глишић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Cernobil

11.07.2019. 12:53

Poštova Ekselencijo Dragana, put pod noge istog časa i u obilazak nevremenom pogodjenog područja. Ne plaćamo Vas da sedite u Solunu očekujući javljanje naših gradjana koji letuju u Grčkoj, a na pogodjenom području nema ni interneta ni telefona. Otvorite internet stranu na sajtu konzulata gde ćete davati informacije, fotografije, telefone zdravstvenih ustanova gde mogu biti zbrinuti povređeni. U svakom slučaju RADITE NEŠTO KORISNO ZA TIH 4.500 EVRA PLATE KOJU PRIMATE!!!

Vlajko

11.07.2019. 13:36

@Cernobil - Da li znaš koliko nekome treba da ko guska u maglu ide i obilazi celo područje koje je pogodilo nevreme. Njihov posao je da kontaktiraju lokane vlasti, zdravstvene ustanove a ne da traže po kućama i kampovima gde ima Srba i u kakvom su stanju.