SKANDAL U BEČU: Promocija knjige o “junaku” Tačiju; Na pozivnici se spominje borba protiv Miloševića i najjače vojske u Evropi”

Novosti online

29. 05. 2018. u 19:45

Verovali ili ne, na prestižnoj Diplomatskoj akademiji u Beču sutra, 30 maja, biće predstavljena autobiografija Hašima Tačija — „Nova država, moderan državnik“

СКАНДАЛ У БЕЧУ: Промоција књиге о “јунаку” Тачију; На позивници се спомиње борба против Милошевића и најјаче војске у Европи”

Foto: Tanjug/AP

Verovali ili ne, na prestižnoj Diplomatskoj akademiji u Beču sutra, 30 maja, biće predstavljena autobiografija Hašima Tačija — „Nova država, moderan državnik“.


Na stranu što se u uglednoj Diplomatskoj akademiji promoviše biografija, u najmanju ruku, spornog vođe nove „nacije“, kad se pogleda tekst pozivnice, čovek se zapita u kojoj paralelnoj realnosti žive organizatori događaja.


„U vreme kad je zapadni vojni angažman, oslobađanje nasilnog sektaštva globalnog terorizma, postao katalizator najvećeg egzodusa migranata od Drugog svetskog rata, intervencija NATO-a na Kosovu 1999. ostaje jedinstven i sjajan primer procesa koji vodi mirnom prelasku od začaranog etničkog rata ka modernoj demokratiji“, navodi se u pozivnici.Dodaje se da je pre manje od 20 godina, „mladi lider studenata etničkih Albanaca Hašim Tači“ vodio revoluciju protiv Slobodana Miloševića, „srpskog tiranina sa najjačom vojskom u Evropi“ i ubeđivao je Zapad da bombarduje Beograd.Nakon bombardovanja usledio je period „mira bez premca“ na Balkanu na koji su zapadni lideri, koji su pokušavali da svrgnu tiranije u drugim zemljama, sa „zavišću gledali kao na retko uspešan model“. Intervenciju NATO-a na Kosovu“ vodili su Toni Bler i Bil Klinton i ona je dovela do „demokratije i vladavine prava“.Nasuprot tome, pokušaji Džordža Buša Mlađeg da obori režime u Iraku i Afganistanu, kao i trojne koalicije SAD, Velike Britanije i Francuske da učine isto to u Libiji, ostavile su smrtonosne vakumske sile islamskih terorista i dovele su do pada zapadnih lidera, navodi se u pozivnici.


„Ova knjiga je priča o retkom uspehu zapadnih vojnih intervencija i prva biografija novog predsednika Kosova, najmlađe države u Evropi“, navodi se u pozivnici.


Postavlja se pitanje ako je tzv. Kosovo „redak uspeh Zapada“, kako li im tek izgledaju neuspesi?


(rs.sputniknews.com)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (18)

Čika Velja

29.05.2018. 20:05

Napisao americki klovn knjigu o samom sebi misleci da su mu zelje uslisene i da moze da ceka kraj zivota,a sve u sreci i veselju,ne videci u svom kratkovidom politickom diletantizmu,da ne samo sto nista nije gotovo,nego da prava prica jos nije ni pocela!!!

Dile

29.05.2018. 20:35

Hoće li napisati koliko je srpske dece pobio, koliko je srpskih organa izvadio, koliko je droge sa svojom mafijom proturio. Jasno je čim se svojevremeno ljubio sa onom vešticom Olbrajtovom i dao joj da raspolaže sa prirodnim bogatstvom Srbije. Sve to treba da piše u toj biografiji zmije.

SS

29.05.2018. 22:19

Promocija genocida nad Srbima na Kosovu i Metohiji u demokratskoj EU. Objavite podatke koliko je Srba ostalo posle Tacijeve demokratije

Pera Detlić

29.05.2018. 22:27

Tako to radi eu tj njen miljenik, štićenik, sutra će ga eu, i nato, predložiti za nobelovu nagradu za mir?

Goran

29.05.2018. 22:52

SRBI IMAJU PAMETNIJA POSLA A TO JE KAKO DA BUDU SEBI NAJVEĆI NEPRIJATELjI ,DA AKO MOGU IZMUZU,POKRADU IZ OVE NAPAĆENE DRŽAVE I POSTANU DOMAĆINI KOJI ĆE KAO SVETIONIK SVETLETI BUDUĆIĐ GENERACIJAMA.

ACO

29.05.2018. 22:56

Koje je to lobiranje?Kada je nam zao potrositi neki dolar za libiranje ovi sipci to trose(pametno) i nemilosrdno.Citav Nato zna da bez njih ste bili i ostali samo rupa.

Mrgud

29.05.2018. 23:53

Није то скандал, већ лобирање. Платиш и промовишеш своју причу. Могла би и Србија да уради нешто по том питању осим кукњаве и воза за интерну употребу.

komentator

30.05.2018. 01:09

Fine ove EU vrednosti... trgovina drogom i organima, ubijanje, pljačkanje,...

Mimi

30.05.2018. 13:38

@mijo - Zašto ne napišeš Vesli Klark? Čemu foliranje, a i totalno je pogrešno napisano. Ako baš insistiraš, piše se Wesley Clark.

BOGDAN

30.05.2018. 06:56

BEC NASTAVLJA ONO STO SU POCELI PRED 150 GODINE DA STVORE CISTU ALBANSKU DRZAVU DA IZOLIRAJU SRBIJU I NE DOZVOLE SRPSKOJ DRZAVI IZLAZAK NA JADRANSKO MORE.MORAMO UCITI NASU DECU DA SU SVABE -AUSTRIJANCI SIPTARSKI PRIJATELJI I SRPSKI NEPRIJATELJI .

Vlada

31.05.2018. 00:38

"hashim thaci je dzordz vasington Kosova" rece i ostade ziv niko drugo nego dzo bajden.... bukvalno se smejem koliko je ovo nadrealno ali istovremeno providno jadno. Zamisljam letece viljuske i ciganski vasar i ovu dvojicu kako kupaju jedno drugog...