MLADA Španjolka stradala je dok je na nosilima išla prema porodilištu bolnice u Sevilji kada je lift iznenada krenuo na gore dok nije bila potpuno unutra, prenosi Mirror.

Rosio Kortez Nunjez (26) se probudila posle carskog reza i redar ju je u krevetu gurao ka trećem spratu. Vrata su se iz nepoznatog razloga otvarala i zatvarala u mestu. Iznenada, lift je krenuo dok je redar zbog kvara prebacivao pacijentkinju. Začuo se jak tresak, a noge pacijentkinje su ostale da vise u oknu, nakon što je u tragediji bukvalno presečena na dva dela.

Mladoj majci nije bilo spasa, a vatrogascima je trebalo skoro dva sata da uklone telo.

Zvanično, uzrok tragedije je mehanički kvar na vratima, dok je lokalna ministarka zdravlja incident okarakterisala kao “brz i neobičan”

Porodica je za to vreme čekala da vidi majku troje dece kada su na pultu čuli jezivu vest.

- Ubili su moju ćerku, radost mog života, i ostavili tri male devojčice bez majke - skrhan je Rosijin otac koji je stigao malo kasnije pa ga je policija dočekala odmah na ulazu.

Beba je srećom ranije bila prebačena u drugu ustanovu zbog srčanih problema tako da nije bila sa majkom u kobnom trenutku. Ona se trenutno uspešno oporavlja.

Porodica se već obratila sudu, a istraga će utvrditi ko je kriv za užasnu smrt mlade žene.