PRIPADNICI policijskih stanica Prnjavor i Laktaši zajedničkim snagama su u akciji "Polo" raskrinkali desetočlanu grupu provalnika, koja je u seriji teških krađa pustošila kuće na području te dve susedne opštine. Simptomatično je to da je čak sedmoro maloletnika činilo tu grupu, i to dvoje maloletnika iz Laktaša, petoro iz Prnjavora, a još su osumnjičeni i Elmedin A. (18), Darko P. (22) i Danijel M, (22), sva trojica iz Prnjavora.

Osumnjičeni se terete da su, pojedinačno i organizovano, od marta do maja ove godine, izveli čak 22 krivična dela. Reč je o 15 teških krađa, četiri pokušaja teške krađe, dva prikrivanja i jedno oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

Pročitajte još - Neki, samo naoko, čudni lopovi!

Iz policije su saopštili da pričinjena šteta iznosi oko 15.000 KM.

"Novosti" saznaju da su osumnjičeni iz kuća i vikendica, i pomoćnih objekata na području prnjavorske i laktaške opštine, uz novac i zlato, krali i televizore, laptop-računare, kofere sa alatom, testere. Kao i sve drugo što im je došlo pod ruku, a pogodno je za dalju preprodaju.

Policija nastavlja utvrđivanje eventualne povezanosti ovih kradljivaca i sa drugim krivičnim delima, a o svemu će biti obavešteno i Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.

Pročitajte još - Maloletnici samo za teška dela u dom ili zatvor?

VOZILA

OSUMNjIČENI su upotrebom podesnog alata upadali u unutrašnjost kuća i vikendica. "Novosti" saznaju da je klupko počelo da se odmotava, kada su policija i građani uočili vozila na mestima gde su se odvijale provale i krađe, a kojim su kasnije odvožene i sklanjane ukradene stvari.