POSLE više od godinu dana na prnjavorskom području zabeležen je slučaj krađe automobila, a za oštećenu ovdašnju porodicu i njenog komšiju iznenađenje i šok su bili veći da se nepoznati lopov od četiri automobila u dvorištu za krađu odlučio za daleko najstariji i najjeftiniji. Umesto novijih i daleko skupocenijih "audija", "tojote" i "golfa 5", lopov je, manje ni više, ukrao 30 godina starog "golfa 2"!

Nakon nekoliko dana "dvojka" je pronađena u Potkozarju, nadomak Banjaluke. Vozilo je bilo napušteno, pa kradljivac još nije identifikovan.


PROČITAJTE JOŠ: Cvijanović: Srpska za evropski put, bez visokog predstavnika

- Očito je "dvojka" lopovu ili lopovima poslužila samo kao prevozno sredstvo. Ranije je u Prnjavoru pronađeno napušteno vozilo te iste marke, ukradeno u Rogatici. Ovih dana u Banjaluci je ukraden stariji "audi 1", koji je kasnije, takođe napušten, pronađen na području Travnika. Kriminalci se za prevoz, po celoj Bosni i Hercegovini, koriste starijim vozilima, koja skreću manje pažnje, a istovremeno lakše ih je obiti i ukrasti. Za izvršenje krivičnih dela kriminalci se odlučuju da kradu masivnija vozila, sa većim rezervoarima, i znatno jača i brža - kazuje izvor "Novosti" blizak policiji.


POJAČAN NADZOR

POLICIJA je pojačala nadzor, a građanima se preporučuje da pomno čuvaju svoje četvorotočkaše bez obzira na dob i vrednost. Očito je da svako vozilo ima svoju mušteriju, pa i među lopovima.