Bijeljina: Muke roditelja bolesne dece

B. M.

30. 12. 2016. u 08:02

Бијељина: Муке родитеља болесне деце

Umesto 290 KM roditelji dobijaju 130

Skupština grada Bijeljine smanjila socijalna davanja. Pedesetak roditelja sa decom sa posebnim potrebama protestvovalo je u četvrtak ispred Skupštine grada

BIJELjINA - Pedesetak roditelja sa decom sa posebnim potrebama protestvovalo je u četvrtak ispred Skupštine grada Bijeljine, baš u vreme održavanja sednice lokalnog parlamenta, zahtevajući da im se vrate odobrena materijalna prava iz juna ove godine, koja su početkom decembra ukinuta i vraćena na raniji nivo.

Aleksandra Pantić, članica Udruženja građana "Drugačiji svet", koje pomaže osobama sa autizmom, kaže da su roditelji, njih 135, razočarani zbog poništenja skupštinske odluke kojom su nadoknade za smeštaj u drugu porodicu dece sa invaliditetom i posebnim potrebama, vraćene na raniji mesečni iznos od 130 maraka.

- Tri meseca su roditelji primali uvećane naknade od 290 maraka, da bi 2. decembra ta odluka bila poništena. Roditelji čija su primanja uglavnom ta naknada razočarani su u lokalnu vlast - kaže Pantić.


NISU U BUDžETU

Slaviša Marković, predsednik Skupštine grada, kaže da je proteste izazvala neodgovorna politika prethodne skupštinske većine koja je povećala socijalna davanja iako nije imala zakonsko uporište za takvu odluku, niti je budžetom to bilo predviđeno.

- Opozicija ovo zloupotrebljava u političke svrhe - kaže Marković.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije