Sahranjen mladić koji se ubio zbog ljubavi prema Muslimanki, devojka našla drugoga?!

N. Đurić

02. 02. 2016. u 22:14

U Okolici kod Prnjavora, na groblju Raduljevac, rodbina i prijatelji na večni počinak ispratili Predraga Dujakovića (34)

Сахрањен младић који се убио због љубави према Муслиманки, девојка нашла другога?!

Predrag Dujaković pronađen je mrtav u potkrovlju porodične kuće

NA pravoslavnom groblju Raduljevac u Okolici nadomak Prnjavora u utorak je sahranjen Predrag Dujaković Peđa (34), koji je u noći između nedelje i ponedeljka pronađen obešen u potkrovlju porodične kuće. Policija je uz prisustvo dežurnog mrtvozornika Doma zdravlja Prnjavor obavila uviđaj, a u šturom saopštenju je navedeno da je digao ruku na sebe, ne navodeći motiv. Ipak, sumnja se da je razlog bila višegodišnja ljubav prema devojci muslimanske vere, koja zbog protivljenja roditelja nije mogla biti krunisana brakom.

Od pokojnika su se oprostili mnogobrojna rodbina, prijatelji i poznanici. Od izvora upućenog u istragu, "Novosti" saznaju da Dujaković nije ostavio oproštajno pismo, koje bi sasvim razrešilo dilemu oko motiva samoubistva. Međutim, njegovi poznanici i komšije su znali na kakvim je mukama ovaj mladi par.

- Pogotovo sada kada je došlo do tragedije, mnogi u Prnjavoru se prisećaju da su se Peđa i N. Ć. (28) zavoleli još pre više od 10 godina - kažu za naš list njihovi poznanici koji su želeli da ostanu anonimni. - Problem je u tome što na ljubav Srbina i Muslimanke, odnosno Bošnjakinje, njihovi roditelji nisu gledali blagonaklono.

Prema kazivanju naših sagovornika, njihova ljubav praktično je bila - polutajna! Ipak, mnogi stanovnici Prnjavora imali su prilike da ih zajedno vide na javnim mestima.

DEVOJKA NAŠLA DRUGOG? KAKO "Novosti" saznaju, jedan od stričeva Peđine devojke N. Ć., u izjavi za sarajevski list, nije opovrgao dugogodišnju njihovu vezu, ali je izrazio uverenje da su prestali da se zabavljaju pre izvesnog vremena. N. Ć. je u međuvremenu završila fakultet i, navodno, stupila u novu vezu.

- Viđali smo ih ne samo u nekom od kafića gde je Peđa radio već i na, recimo, kupalištu reke Ukrine, u Kulašima - prisećaju se šokirani Prnjavorčani.

"Novosti" nezvanično saznaju da su znatno veći protivnici ove veze bili njeni roditelji, iz prigradskog naselja Konjuhovci.

- Žao nam je Peđe. Znamo da ga je ona godinama mnogo volela, ali da svojim roditeljima nije smela da ga pomene - kaže nam jedna od komšinica N. Ć. - Navodno, oni su je i po deset dana u kuću zatvarali, ne dozvolivši joj da izađe u grad u bojazni da se ne bi sastala sa njim.

Peđini roditelji, kako smo nezvanično saznali, nisu bili toliko protiv te veze da bi ga to nagnalo da digne ruku na sebe.

- Očito je, ipak, da su ljubavni jadi i čitava ta situacija teško uticali na njega, pa je postajao sve zamišljeniji i depresivniji - kažu poznanici. - O tome govori i činjenica da je pre dva meseca popio šaku tableta, pa su mu u poslednjem trenu život spasili lekari u banjalučkom Kliničkom centru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

ISTINA

02.02.2016. 22:34

E moj Pedja,sta uradi ?Zar nisi znao da nijedna nije to zasluzila,a nije bila ni jedina .Nadam se da ces negde gore naci i ljepsu i bolju ! Neka ti je laka crna zemlja ! Majko moja sta je ovo,danas samo izjavljujem saucesca ?

Sandokan1970

03.02.2016. 02:27

Kakve veze ima sada nacionalnost , hadje molim vas objasnite mi.34 godine i treba da pita roditelje za dozvolu, halo bre....

lokomotiva

04.02.2016. 02:09

da je ova ljubav bila prava i istinska, ništa je ne bi moglo uništiti. mladi su mogli krenuti svojim životom, bez tata i mama. nažalost, ovaj pokojni mladić bio je depresivan.

Optimista

05.02.2016. 03:20

Ako već i nije našla drugog, nema razloga da ga nađe. Što dodatno upućuje na zaključak da je pokojnik, nažalost, izabrao najgoru moguću soluciju.

мирко

12.02.2016. 02:59

то није једноставно вредно тога...живот је био пред њим, неке друге жене...штета младог човека..

sloba

14.02.2016. 00:31

Naravno, zene prebole to za dva dana a mi muskarci se kidamo i kidamo... Toliko o emocijama.