Slavko Gak: Od sistemskih pitanja Đilas je samo umeo da krade

Novosti Online

20. 01. 2020. u 18:45

Славко Гак: Од системских питања Ђилас је само умео да краде

Slavko Gak Foto: N. Skenderija

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu reagovao je na izjavu čelnika Saveza za Srbiju
POVODOM izjava Dragana Ćilasa, čelnika Saveza za Srbiju, oglasio se i Slavko Gak, član Gradskog odbora Beograd Srpske napredne stranke i gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu.

„Kada bi se najgori gradonačelnik u istoriji Beograda, Dragan Đilas, odrekao samo polovine novca koji je stekao koristeći svoje bivše funkcije, Beograd bi uveliko bio grad bez liste čekanja za vrtiće.

Pošto su čelnici Saveza za Srbiju kako se približavaju izbori, skloni „brzim“ rešenjima životnih stvari za naše građane, koje inače nisu rešavali kada je trebalo, evo jednog instant rešenja jako važnog pitanja za Grad Beograd, rešivog jednim klikom sa Đilasovog računa ka vrtićima.

Jedan transfer u obrnutom smeru od onog na koji je Đilas navikao rešio bi sva nedostajuća mesta u beogradskim predškolskim ustanovama.

Sreća je da deca neće morati na to da čekaju, jer svi dobro znamo da je sve osim punjenja njegovog bankovnog računa utopija.

Sreća je i da nakon njegovog mandata o važnim pitanjima za građane Beograda odlučuju odgovorni ljudi i da je za samo nekoliko godina uprkos svemu zatečenom lista čekanja za vrtiće višestruko smanjena.

Tako sada na mesto čeka nešto više od 2.000 dece, dok je ranije lista čekanja iznosila oko 10.000 dece. Takođe, manje od polovine dece uzrasta od jedne od šest godina je bilo upisano u neki od vrtića dok je sada Beograd blizu evropskog proseka po obuhvatu dece predškolskim obrazovanjem budući da on iznosi oko 73 odsto.

To je oko 30.000 dece više kojoj je omogućeno predškolsko obrazovanje. To je oko 77.000 dece kojima se Grad Beograd bavi uz jasnu poruku da nema instant rešenja kada su deca u pitanju već se njima bavimo sistemski, uređenjem i ulaganjem, planiranim razvojem.

Od sistemskih pitanja Đilas je samo umeo da krade. Sistemski.“


Član Gradskog odbora Beograd Srpske napredne stranke

Slavko Gak


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije