Štrahe se povlači iz politike, do rasvetljenja afere Ibica

Tanjug

01. 10. 2019. u 11:51

Штрахе се повлачи из политике, до расветљења афере Ибица

Foto EPA / Hajnc Kristijan Štrahe

Doskorašnji vicekancelar i lider Slobodarske partije Austrije na konferenciji za štampu, rekao da stavlja u mirovanje članstvo u FPO, kao i da se za sada neće baviti politikom
Glavni akter afere Ibica, doskorašnji vicekancelar i lider Slobodarske partije Austrije (FPO), Hajnc Kristijan Štrahe preduhitrio je danas partijske kolege i izglednu odluku stranke da ga suspenduje saopštenjem da zamrzava svoje članstvo.

Pročitajte još: Afera "Ibica" malo uticala na birače

Štrahe je, na konferenciji za štampu, rekao da stavlja u mirovanje članstvo u FPO, kao i da se neće baviti politikom, sve dok se ne rasvetli afera zbog koje je morao da ode sa političkih funkcija.

Rekao je da to čini kako bi sačuvao jedinstvo FPO i sprečio podelu stranke.

Štraheu je, prema najavi funkcionera te stranke, pretila suspenzija, ili čal isključenje iz stranke, jer ga smatraju krivim za veliki gubitak na prevremenim parlamentarnim izborima.

Pročitajte još: Srpska mafija u aferi "Ibica"?

„Što se tiče optužbi na moj račun mogu samo da ponovim da one nisu ispravne i da ću učiniti sve da osiguram rasvetljavanje. Treba sačekati rezultate te istrage, a ne unapred nekog osuđivati“, kazao je Štrahe.

Pojasnio je da se neće baviti politikom dok se sve ne rasvetli, već da će se posvetiti porodici, koju želi da zaštiti od daljih napada.

Predsedništvu FPO poželeo je da iskreno analiziraju izborni rezultat i da donesu odluke za budućnost stranke, jer je važno da FPO ostane važan faktor za zemlju i građane.

Jedinu kritiku koju je uputio FPO jeste da niko sa njim iz vrha nije razgovarao.

Uoči njegove konferencije za štampu kružile su brojne spekulacije o daljoj sudbini Štrahea, koje su ukazivale na mogućnost podela u FPO i osnivanje nove stranke.

Tako se pred njegovo obraćanje na internetu pojavila i stranica „lista Štrahe“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

realist.

24.11.2019. 19:32

To je sve namestaljka Straheu, kako bi Evropa i dalje vodila Merkelovu idiotsku politiku jer ona se boji Strahea, a sa Kurz Moze da ga pegla jer je neiskusan.