Srpska mafija u aferi Ibica?

D. D. S.

ponedeljak, 02. 09. 2019. u 08:35

Српска мафија у афери Ибица?
Austrijski sajt o pozadini uzroka pada vlade u Beču

POSLE 90 dana istraživačkog rada "EU infotek" je stekao sveobuhvatnu sliku o odgovornima ilegalnog snimanja Štrahea pre dve godine na Ibici. Postoji osnovana sumnja da iza toga stoji pokušaj ucene, ali i da su umešani trgovci narkotika, oružja, u saradnji sa srpskom mafijom.

Navodi ovo austrijski sajt "EU infotek" u okviru rasvetljavanja pozadine afere "Ibica" koja je dovela do pada Hajnca Kristijana Štrahea i potom austrijske vlade, uz spekulacije da bi iza svega mogla da stoji i srpska mafija. Taj medij je, inače, prvi objavio imena bečkog advokata i detektiva, koji su kasnije priznali da su odgovorni za video-snimke koji su uzdrmali Austriju.

Sada se navodi da detektiv J. H. nije bio zadužen samo za tehničko i organizaciono sprovođenje snimanja, već i za prodaju materijala u Nemačkoj. Sajt tvrdi da on poseduje i opremu za proizvodnju droga u pokrajini Salcburg, dok je njegov otac, inače rođen u Srbiji, prodavao oružje za vreme ratova na Balkanu.

Pročitajte još - AFERA IBICA NA PRAVNOM TERENU: Štrahe podneo krivičnu prijavu protiv tri osobe

Otac detektiva je, navodno, uspeo da izbegne krivično gonjenje i iseli se u Majami, a sina je izdržavao mesečnim doznakama. Otac je tokom ilegalne prodaje oružja, navodno, sarađivao sa srpskom mafijom, ne samo na Balkanu, već i u Beču, preko ispostava navijačke grupe "Grobari".

Tvrdi se da i J. H. ima kontakt sa Srbima, jer "EU infotek" navodi da na fejsbuk-nalogu ima više od 350 lepih devojaka prijatelja, pretežno iz Srbije. Te devojke se, dodaje se, dovode na žurke kao "mamci za klopke", kakva je bila navodna Ruskinja na koju su "naseli" Štrahe i njegova desna ruka Johan Gudenus. Takvim video-snimcima navodno je ucenjivao ljude.

Pročitajte još - Štrahe namerava da piše knjigu o "aferi Ibica"

"EU infotek" ocenjuje da je upadljivo oprezno ophođenje austrijskih i nemačkih službi prema J. H. koji je saslušan samo telefonom. To, ističe sajt, ukazuje da je J. H. verovatno radio za austrijsku obaveštajnu službu ili Ministarstvo unutrašnjih poslova, zbog čega ga sada štite.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije