Komandant Kfora: Svaka agresija na Kosovo je agresija na NATO

Beta

07. 05. 2018. u 13:54

Командант Кфора: Свака агресија на Косово је агресија на НАТО

Foto Tanjug

Komandant Kfora, italijanski general Salvatore Kuoči je izjavio da je bilo koja agresija na Kosovu u suštini agresija prema NATO-u
PRIŠTINA - Komandant Kfora, italijanski general Salvatore Kuoči je izjavio da je bilo koja agresija na Kosovu u suštini agresija prema NATO-u.

"U principu Kfor je NATO i dok je Kfor ovde svaka agresija (prema Kosovu) će biti agresija prema Kforu i NATO-u", kazao je Kouči u intervjuu za prištinski dnevnik "Zeri".

On smatra da uprkos pokušajima političkog uticaja Rusije na Kosovu, što je deo međunarodnih politika svake zemlje, ne vidi realnu pretnju Rusije prema Kosovu.

Komandant međunarodnih mirovnih snaga na Kosovu je izrazio spremnost da Kfor, ako bude potrebno, pomogne kosovskim vlastima da uhapse osumnjčene kada Specijalni sud za ratne zločine visokih oficira bivše Oslobodilačke vojske Kosova podigne optužnice.

PROČITAJTE JOŠ - Komandant KFOR-a: Situacija na Kosovu stabilna, ali krhka

Kouči je naveo da je zadatak i odgovornost Kfora da obezbedi bezbednost u slučaju podizanja optužnica, hapšenja, organizovanja eventualnih protesta i u slučaju da Policija Kosova ne bude u stanju da vlada situacijom.

"U takvim situacijama mi smo spremni da delujemo, jer je to deo naše misije", kazao je komandant Kfora.

Govoreći o hapšenju direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i tohiju Marka Đurića, komandant Kfora rekao je da je mogla da se izbegne brutalnost policije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (20)

Деки

07.05.2018. 14:55

Па добро јупи да је повратак Космета управо агресија на злочиначку организацију нато. Нама Србима то и јесте циљ, да уништимо и отерамо нато терористе. Ми са шипцима иначе немамо проблема, то бисмо изгазили за 72 часа! Ево склоните се и мерите време...

Toni Tarras

07.05.2018. 19:21

@Деки - Hajde probaj djubre jedno.lako je ubiti civiliste ,sa isto naurozanom protivnika ne mozete niti 24 sata da se izdrzite.

Kosovo

07.05.2018. 14:56

Dati Koncesiju na 100 godina Kosovo Rusima! Pravno je moguce, kao sto su Englezi imali na 100 godina hong Hong i tek skoro je to isteklo i ponovo je Hong Hong kineski

Desimir Momcilovic

07.05.2018. 14:58

Ko je vaš zvao na Kosovo okupatori. još pretite oticete vi sami sa Kosova nasilnici dali vam je jasno zašto ste pobili jlude na pijaci u Nišu to nisu bili vojni objekti kasetne bombe baciti na nedužne jlude englezi i amerikanci. su nam zlo učinili nećemo vam zaboraviti.

Maja

07.05.2018. 16:20

Izborili smo se mi i sa vecim imperijama. Do tada zivajte u uranijumu koji ste posejali na Kosovu.

Simon

07.05.2018. 16:22

Po kojem medjunarodnom aktu bi vi branili matici zemlji (Rezolucija 1244) da obrani svoj deo teritorija koji de terorističkim aktom i uz pomoć interesnih zemalja hoće odvojiti.Ajde izjavite tako nešto za Kataloniju ili sutra za vas sjeverni deo Italije.Svatko se nadje da se iživljava na Srbiji.

Bojan Lukic

07.05.2018. 17:16

Mi odavno znamo da je Kosovo teritorija Srbije okupirana od strane NATO-a, ne znam kome je to sporno! Isto tako znamo da niko nema namere da ratuje (ili kako kaze komandant da napadne Kosovo) za Kosovo. Pitanje je zasto je neko postavljao takvo pitanje uopste i kakvu poruku je hteo da posalje. Istorija kaze da ni jedna okupirana teritorija nije ostala zauvek okupirana, imamo mi vremena - izgleda da se nekome zuri pa pokusava da isprovocira sukob, ali to nisu Srbi

miras

07.05.2018. 18:10

da le je agresija Rosu ,na Srpske politicare na Kosovu ,agresija na Kosovo i Kfor mora da ih brani? da li se KFor iz statusno neutralne vojske usle na kosovu po rezoluciji 1244 SB, priznaje rezoluciju 1244 ? Da li kfor deo Nato a ili deo UNa? ova izjava ce mnogo toga isterati na cistac ,u smislu dal;i trazimo resenje za zajednicki zivot Albanaca i Srba na kosovu ili su Srbi tretirani okupacionim merama nato-a?

Vito Raski

07.05.2018. 18:37

Izjava generala okupacone NATO fasisticke alijanse je samo u cilju daljeg zastrasivanja nasih politicara a pre svega predsednika Vucica. Zar nije jasna njegova poruka Vucicu jer je u poseti Turskoj a zatim Ide na ponovno ustolicenje gospodina Putina najomrazenijg im coveka koji se bori za OPSTI MIR U SVETU, sto njima to ne odgovara, jer su naucili da upropascavaju drzavu po drzavu njihovom VOJNOM DEMOKRATIJOM. KOSOVO I METOHIJA JE BILA, BICE I VECNO OSTACE SRPSKA TERITORIJA KAO SVETINJA..

MiRa

07.05.2018. 19:22

Ja bo ovo obrnuo. Kosovo je Srbija i svaka okupacija Kosova (sa strane NATO i KFOR) je okupacija Srbije.

Vatro Marx

07.05.2018. 19:32

Sta s***s , Da si slijep nisi, gluv nisi a sto sepravis da ne vidis i ne cujes, to je najveciproblem NATO-OTAN kao i licno tvoj. Cvrstoste uz separatiste . Srbin dobro zna da hocete koloniju od Kosmeta.

Zeks

07.05.2018. 20:07

Tu si gde su bili i tvoji preci za vreme okupacije u II sv.ratu. I kao svaki okupator pretiš, a deluješ i smešno i jadno. Jadna je tvoja "sila" kada pretnjom moraš da se braniš.

Miso.Pec

07.05.2018. 20:23

Svaki napaad na Srbe na Kosmetu je u suštini i napad na Srbiju gospodine Salvatore.

Vlada Legenda

07.05.2018. 22:09

Klasični okupatori!Ali nijedna okupacija nije trajna,istorija nas uči tome!Strpljivo,ispastace oni gadovi svu oholost i razbojništvo koje sprovode!Smrt NATO,ne u EU!Čuvaj se svete zla velikog rata koji NATO zločinci prizivaju!

ranko75

08.05.2018. 13:30

Ako je KFOR isto sto i NATO, to znaci da je Bondstil NATO baza na teritoriji Srbije. Mi smo proglasili Vojnu neutralnost. Ako NATO ima Bondstil u Srbiji, onda i rusi trebaju da imaju takvu istu bazu u Srbiji da bi bili vojno neutralni. Ako imamo sporazum sa NATO, onda isti takav treba da imamo i sa rusima.

14.05.2018. 00:15

Ti neki komadant natoa,kad bi te Srbi podprasili bilo bi mama mia.Mrs smecaru vatikanski.