Darko Šarić poručio tužiocu: Ti si lopov, nad lopovima! Pljevljak zbog vređanja kažnjen sa 150.000 dinara

J. D. Lj.

petak, 05. 06. 2020. u 07:21

Дарко Шарић поручио тужиоцу: Ти си лопов, над лоповима! Пљевљак због вређања кажњен са 150.000 динара

Foto P. Milošević

Datko Šarić, optužen za pranje 22 miliona evra, kažnjen je juče u Specijalnom sudu u Beogradu sa 150.000 dinara jer je zamenika tužioca Sašu Ivanića nazvao lopovom
DARKO Šarić, optužen za pranje 22 miliona evra, kažnjen je juče u Specijalnom sudu u Beogradu sa 150.000 dinara jer je zamenika tužioca Sašu Ivanića nazvao lopovom!

Izašavši za sudsku govornicu, Šarić se direktno obratio tužiocu:

- Nije u mojoj prirodi da se ovako ponašam i izražavam, ali moram da kažem da je tužilac lopov! Dakle, ti si lopov! Ako to nije tačno, zašto ne pokreneš postupak protiv mene za to? Ponavljam, lopov si nad lopovima!

Potom se Šarić okrenuo prema sudskom veću:

- Moju imovinu dao je Nebojši Joksoviću, koji je dobio status svedoka saradnika. To je plac od pet ari na Zlatiboru, koji Joksović sada prodaje za 10 miliona evra.

Pljevljak se zatim povukao, a sud ga je kaznio sa 150.000 evra, na šta se Šarić samo nasmešio krajem usana.

Inače, i jučerašnji pretres je, kao i većina do sada, bio ispunjen međusobnim koškanjima i prozivkama optuženih i njihovih advokata sa predstavnicima tužilaštva i suda. Obeležila su ga i tri zahteva odbrane za izuzeća - tužioca za organizovani kriminal i republičkog tužioca, pa sudskog veća, kao i pojedinačno, članova veća i postupajućeg sudije, zbog navodnih zloupotreba i pristrasnosti.

Međutim, sva tri zahteva odbrane sud je odbio uz obrazloženja da su oni podneti samo sa ciljem kako bi se ovaj proces protiv Šarića i još 16 optuženih dodatno odugovlačio.

Sud je, takođe, odbio i predlog zamenika tužioca o razdvajanju postupka protiv optuženih Bojana Stanojkovića i Radovana Štrpca, koji su u međuvremenu, otkazali punomoćje svojim advokatima.

Odbrana ovoj dvojici optuženih biće dodeljena po službenoj dužnosti, ukoliko do narednog suđenja, koje je zakazano za 8. jul, ne budu sami angažovali advokate. Za tada je planirano i iznošenje završnih reči, posle čega sledi izricanje presude.

TRAŽI ISTINU I SVOJA PRAVA

KAKO se tokom jučerašnjeg dana stalno provlačila informacija o tome da se protiv Darka Šarića "sprema" nov krivični postupak, on je istupio pred govornicu i rekao:

- Evo, opraštam tužiocu sve, samo ako kaže da to nije istina. A ja tvrdim, a to znaju i svi ovde u sudnici, da se protiv mene konstruiše nešto novo.

Zatim je reč dobio zamenik tužioca:

- Odgovorno tvrdim da nema novog krivičnog postupka.

- Ne, nije krivični postupak, nego pretkrivični. Tužilaštvo obmanjuje javnost, jer zna da se samo njima veruje. A ja samo tražim istinu i svoja prava - uzvratio je Šarić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije