Dragoljub Dacko Jovanović, iz sela Stanulovići u optšini Brus na administrativnoj liniji sa Kosmetom sahranjen je danas popodne na seoskom groblju kod mesta zvano Hrast. Jovanović je preminuo u niškom KBC gde je protekle nedelje prebačen iz Kliničkog centra u Kosovskoj Mitrovici a gde je poslednjih mesec dana kao bubrežni bolesnik dovožen tri puta nedeljno vozilom Hitne pomoći iz Leposavića.

Iako je prostorno živeo u selu na području opštine Brus, Jovanović se lečio u opštini Leposavić gde je bio prijavljen zbog blizine a u zaseoku Trešnjica živeo je sa majkom Jovankom gde je njihovo domaćinstvo jedino u tom zaseoku dok je i selo Stanulovići uglavnom nenaseljeno.


Iako se lečio na Kosmetu zbog blizine, telo Jovanovića iz kapele niškog KBC preuzelo je danas JKP iz Brusa koje je i po svim propisima obavilo sahranu kojoj zbog samoizolacije nije prisustvovala njegova majka a koja ne prestaje da kuka za preminulim sinom pogotovu što je pre trideset i nešto godina ostala bez još jednog deteta, sina koji je zbog tumora na mozgu preminuo u sedmom razredu osnovne škole u Leposaviću.