Srbin - dovoljan razlog za pritvor: Zbog odluke suda u Prištini revoltirani advokati osumnjičenih u slučaju ubistva Ivanovića

D. ZEČEVIĆ

27. 02. 2020. u 20:47

Србин - довољан разлог за притвор: Због одлуке суда у Приштини револтирани адвокати осумњичених у случају убиства Ивановића

Nedeljko Spasojević/Marko Rošić

Korenica ne krije revolt zbog produženja pritvora njegovom branjeniku i naglašava apsurdnost obrazloženja razloga zbog kojih će Spasojević i ubuduće biti iza rešetaka

OD samog početka nije bilo zakonskih osnova za pritvor. Njegovo produženje, posle petnaest meseci boravka u pritvorskoj jedinici u Gnjilanu, nelogično je i nezakonito - rekao je za "Novosti" advokat Faruk Korenica, pravni zastupnik Nedeljka Spasojevića (47), jednog od osumnjičenih u slučaju ubistva Olivera Ivanovića.

Korenica ne krije revolt zbog produženja pritvora njegovom branjeniku i naglašava apsurdnost obrazloženja razloga zbog kojih će Spasojević i ubuduće biti iza rešetaka.

- Jedno od obrazloženja produžetka pritvora jeste što je Srbin i što navodno može da pređe preko granice, tj. linije između KiM i uže Srbije. Ovaj argument nije naveden u slučaju ostalih četvoro osumnjičenih, što je akt diskriminacije. Velika je nepravda što je Nedeljko Spasojević i dalje u pritvoru u Gnjilanu, gde zbog troškova prevoza njegova supruga nije u mogućnosti da ga posećuje - navodi advokat Korenica.

I Nebojša, otac Marka Rošića (26) koji je kao i Nedeljko Spasojević u pritvoru od 23. novembra 2018. godine, ističe neosnovanost produžetka pritvora njegovom sinu zbog mogućeg uticanja na svedoke, iako se u neverovatno obimnoj optužnici ni jedan jedini svedok ne spominje u slučaju njegovog sina.


PROČITAJTE JOŠ: Sve što treba da znate o korona virusu: Ovo su PITANjA i ODGOVORI na najčešće nedoumice u vezi sa "kineskim demonom"


- Kako može neko da utiče na svedoke kada ih nema - pita se Rošić. - Još je nejasnije kako moga sina terete za navodni papirić pronađen u džepu pokojnog Olivera sa njegovim registarskim oznakama iako su istražitelji mesta zločina u izveštaju naveli da takvog papirića nije ni bilo. Optužnicu i držanje osumnjičenih u pritvoru vidim samo kao demonstraciju moći i primenu gole sile.


NISU OPTIMISTI

SPECIJALNO odeljenje Osnovnog suda u Prištini pre nekoliko dana donelo je odluku o produžetku pritvora Spasojeviću i Rošiću na još dva meseca. Njihovi advokati su uložili žalbe na ovu odluku tužilaštva, ali ne kriju da nisu optimisti oko ishoda.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije