U satima između ubistva svoje četveročlane porodice i samoubistva, policajka Valjdete Bljaka iz Gnjilana na Kosovu navodno je sprečila tetku i njenog sina da uđu u kuću i zateknu tela roditelja i braće koje je ubila. Kako bi ih odgovorila od ulaska u kuću, rekla je da su zauzeti, a da ona žuri.

Ovo su nove informacije koje su albanski mediji objavili o masakru koji se pre dva dana dogodio u porodičnoj kući porodice Bljaka u gnjilanskom naselju Bujanina, kada je policajka Valjdete iz službenog pištolja usmrtila dva rođena brata i roditelje.

Sukob u porodici izazvan je pritiskom koji je porodica vršila na Valjdete terajući je da se uda. Stručnjaci su prethodno utvrdili da policajka ima psihičkih problema i da joj treba oduzeti oružje. Dva dana nakon ubistva i samoubistva, pojavili su se navodi da je Valjdete sa po dva hica iz pištolja ubila braću Blerima (33) i Fisnika (34), od kojih je jedan spavao, a onda i roditelje, majku Hanife (66) i oca Zećira (70). Nekoliko sati bila je sama s njihovim telima u kući, a onda je na vrata zakucala njena tetka.

Valjdete ju je, plašeći se da će videti tela svojih bližnjih, oterala rekavši da su ukućani zauzeti, a da ona žuri. Zatvorila je vrata, a tetka i njen sin krenuli su da se udaljavaju i onda su čuli pucanj. To je bio trenutak kad je Valjdete presudila sebi hicem iz pištolja. Odmah su pozvali policiju, koja je zatekla užasan prizor.

Policajka je duže vreme planirala zločin. Prethodnog dana pitala je tetku koliko košta sahrana i navodno joj dala 12.000 evra, ne govoreći joj zbog čega. Ispostavilo se, navodno, da je taj novac bio namenjen za sahranjivanje cele porodice.

Nakon što je objavljeno da je policajka trebalo da bude premeštena na drugo radno mesto zbog psihičkih problema koje je imala, četiri osobe iz Policijske stanice Gnjilane su suspendovane.