Filijala pošte u Mikronaselju u Kikindi, odnosno Mala pošta kako je građani zovu, ponovo je opljačkana u sredu ujutro, potvrđeno je u Policijskoj upravi u Kikindi. Nepoznati razbojnik ili više njih ujutro su, nakon otvaranja pošte, oko osam sati, upali u prostorije, zapretili radnici i odneli novac koji je ona u tom trenutku imala, oko 200.000 dinara. Kako saznajmeo radnica pošte prilikom pljačke nije povređena.


U Policijskoj upravi, zasad, ne mogu da saopšte druge detalje ovog razbojništva, jer je u toku istraga i opsežna potraga za počiniocima.


Ovo je druga razbojnička pljačka ove poštanske filijale u Kikindi. Prva se dogodila u junu prošle godine kada je maskirani muškarac, sa fantomkom i satarom u ruci, upao u objekat i pod pretnjom radnici odneo oko 250.000 dinara. Međutim, policija je brzo otkrila počinioce, jer je istog dana u autobusu u Borči uhapsila T.M. (21) i V.V. (22) iz Kikinde i osumnjičila ih za pljačku, jer je kod kojih je pronašla navedenu sumu. Obojica pljačkaša od ranije su poznati policiji.


Pročitajte još: PLjAČKA POŠTE U KIKINDI: Maskirani muškarac satarom zapretio službenici


Prošle godine pljačkaši su novac iz Kikinde autobusom poneli za Beograd, ali ih je policija brzo locirala. Pljačka se prvi put dogodila u drugoj smeni, pred kraj radnog vremena, oko 13,20 sati.

Inače, Mikronaselje je najgušće naseljeni deo Kikinde, jer se u tom delu grada najlazi najviše stembanih zgrada, sa blizu 6.000 stanovnika.