Jelena (25) pozajmila od Majde (80) 2.500 evra pa je isekla i zapalila? Podignuta optužnica za ubistvo starice u Sremskoj Mitrovici

S. K.

13. 01. 2020. u 22:29

Јелена (25) позајмила од Мајде (80) 2.500 евра па је исекла и запалила? Подигнута оптужница за убиство старице у Сремској Митровици

Jelena Špagović / Majda Garović

Staričin nestanak prijavio je 16. juna njen suprug Ljubisav

VIŠE javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici podiglo je optužnicu protiv Jelene Špagović (25) ćerka Saše Dujovića bivšeg poslanika i drugog čoveka "Srpske desnice" iz Zemuna, koja se tereti za teško ubistvo Majde Garović (80) iz Zemuna, potvrđeno je "Novostima" u Višem sudu. O detaljima optužnice, kako za naš list kažu u Tužilaštvu, ne mogu da se izjašnjavaju dok se nalazi na ispitivanju.

Zločin, koji je otkriven 20. juna prošle godine, kada je u kontejneru ugljenisan trup starice u vikend-naselju u Krčedinu pored Dunava pronašao jedan od prolaznika, policija je veoma brzo ušla u trag Jeleni koja je uhapšena 6. jula. Tada sa njom priveden je i njen mlađi brat Momčilo Dujović (21), osumnjičen da joj je pomagao u Majdinom ubistvu, ali je kasnije utvrđeno da on, ipak, nije znao za zločin.

Staričin nestanak prijavio je 16. juna njen suprug Ljubisav, da bi se nakon otkrivenog raskomadanog tela i DNK analize utvrdilo da ostaci pripadaju Majdi. Tokom istrage utvrđeno je da su osumnjičena i žrtva bile komšinice, kao i da su se družile, te da je Jelena od Majde pozajmila 2.500 evra, koji se spominju kao mogući motiv zločina. Sumnja se da je Špagovićeva namamila komšinicu uz obećanje da će joj vratiti pare, ubila je, a zatim da bi prikrila zločin, njeno telo kolima odvezla do Krčedina i zapalila.

PROČITAJTE JOŠ: Obustavljena istraga i povučena POTERNICA protiv jednog od NAJTRAŽENIJIH ljudi u Srbiji: Nema dokaza protiv Koraća

I dalje nije poznato gde su ostali delovi tela starice.

Od hapšenja, osumnjičena Jelena Špagović nalazi se u pritvorskoj jedinici Kazneno-popravnog zavoda u Sremskoj Mitrovici, odakle će biti sprovedena na suđenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

viki

14.01.2020. 11:47

@dobrovoljac - Pozajmis novac nekome i on to ubije da ne bi vratio. Pa to je nezamislivo. Boze dragi za tako sitan novac ubiti zenu koja joj je pomogla. Ma za nju, tako mladu i lepu, ali bez trunke mozga, samo dozivotna.

Sramota

14.01.2020. 04:31

Ima Samo 25godina I Takav Zločin Uradila .Pa toje Užas .Doživotna ništa drugo .

Medi

14.01.2020. 23:58

Ako je ova devojka to uradila, onda je monstrum i zaslužuje najstrožu kaznu. Strašno mi je žao ove bake, deluje mi da je bila jako dobra žena.