MLADENOVČANIN Nikola Novaković (26) uhapšen je u subotu zbog sumnje da je svog druga Nikolu Glišića (19) usmrtio zadavši mu nekoliko uboda nožem. Ubistvo se dogodilo u subotu ujutru u mladenovačkom naselju Bataševo, a policija je odmah privela osumnjičenog. Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Pročitajte još: Svirepo ubistvo u Mladenovcu: Drug usmrtio tinejdžera nožem; Prisustvovao i treći mladić

Ubistvo se dogodilo u Vardarskoj 39, oko 4 sata, u kući u kojoj je Nikola Novaković živeo sa ocem i babom. Navodno je Novaković, pošto je zadao nekoliko smrtonosnih uboda nožem Glišiću - pozvao Hitnu pomoć. Lekarska ekipa odmah je obavestila policiju. Kada su upali u kuću, mogli su samo da konstatuju smrt nesrećnog mladića.

Prema nezvaničnim informacijama, i jedan i drugi konzumirali su narkotike, pa se veruje da je droga bila uzrok zločina. Nikola Novaković je priveden u stanju nervnog rastrojstva, a policija je u kući pronašla kuhinjski nož kojim je ubistvo počinjeno.

Pročitajte još: Nikolu Glišića (19) kuhinjskim nožem rasporio drug: Ubica priveden u nervnom rastrojstvu, rešena misterija treće osobe

- Policija nam je ujutru upala u kuću - priča baba Nikole Novakovića, osumnjičenog za ubistvo. - Mene je sin probudio jer ne čujem dobro. Obišli su prizemlje, a kad su se popeli na sprat, imali su šta da vide. Prepoznala sam tog dečka... Družio se pre sa Nikolom. Jednom prilikom sam ga posavetovala da se mane mog unuka, da on nije dobro društvo. I on je jedno vreme prestao da dolazi. A onda se opet pojavio. Poslednjih dana često je dolazio, išao oko kuće... Nikola ima zaseban ulaz za sprat, i stalno je dovodio koga je stigao. Bog će ga znati šta se dogodilo.

Prema rečima Nikoline babe, on je sam pozvao Hitnu pomoć pošto je izbo druga. Kaže i da Nikola već dugo uzima narkotike, ali i da ga je njen sin nekoliko puta vodio na odvikavanje.

- Nas je u 4 ujutru probudila policija - priča prva komšinica Novakovića. - Neko nam je lupao na vrata, ali pošto ovo nije bezbedan kraj, muž i ja nismo hteli da otvorimo. Onda smo videli siluete kako šetaju po dvorištu. To nas je uplašilo. Kad smo videli rotaciona svetla policije i Hitne pomoći, izašli smo iz kuće misleći da se dogodila neka nesreća na putu. Tad smo čuli kakav zločin se dogodilo.

Kuća u kojoj se dogodilo ubistvo,foto Z.Jovanović

Rotaciona svetla i glasovi u dvorištu probudili su i Novakovićevog druga iz detinjstva, koji stanuje u ulici paralelnoj sa Vardarskom.

- Kad sam video sirene, pomislio sam da se Nikola predozirao. Video sam Nikolinu majku kako pada u nesvest i kako je policajci unose u kuću. Već sam počeo da plačem kad sam pitao prvog inspektora na koga sam naleteo da li je Nikola živ. Rekao mi je: Dobro je Nikola, ali je ubio druga. I tog Nikolu Glišića sam video u petak u prodavnici. Svi smo sedeli zajedno 16. decembra, kada je Nikoli bio rođendan. Obojica su se drogirali, Nikola već duže vreme. Zašto se ovo dogodilo, niko to ne zna. Činjenica je da Nikola u poslednje vreme nije bio sav svoj. Čuo je glasove u glavi, pričao da ga prate.

Ubijeni Nikola Glišić (19) takođe je bio jedinac. Od ranije je poznat policiji po nasilničkom ponašanju. Navodno je iz osnovne škole izbačen i premešten u drugu jer je tukao drugarice.

RODITELjI RAZVEDENI

PRVA komšinica Novakovića kaže da su Nikolini roditelji razvedeni, ali da je majka stalno dolazila, brinula o njemu.

-Kuvala mu je, prala, spremala. Otac mu radi u Beogradu, pa nije tu tokom dana. Zato i nije mogao da ga kontroliše. A baba ne čuje, pa je na spratu radio šta hoće. Godinama ga je otac vodio na lečenja, ali dogodilo se najgore.

BEZ SVEDOKA

MEDIJI su u subotu, kada se saznalo za vest o ubistvu, preneli da je sa Nikolom Novakovićem i Nikolom Glišićem u trenutku ubistva bila i treća osoba, koja bi mogla da rasvetli motiv zločina. Ipak, kako je rečeno "Novostima" - treće osobe nije bilo.