KAKO SE PONAŠA VOĐA ŠKALjARACA: Vukotić malo priča i ne pravi probleme

E. H.

subota, 15. 09. 2018. u 11:02

КАКО СЕ ПОНАША ВОЂА ШКАЉАРАЦА: Вукотић мало прича и не прави проблеме

Vukotiću je određen pritvor do 30 dana zbog navodnog falsifikovanja isprave

Jovica Vukotić, označen kao vođa "škaljarskog klana", deli ćeliju sa jednim cimerom u beogradskom CZ. Kotoranin nijednim gestom nije pokazao nepoštovanje prema čuvarima i zatvorenicima

ZA odskorašnjeg pritvorenika u beogradskom Centralnom zatvoru, Kotoranina Jovana Jovicu Vukotića, koji je označen kao vođa "škaljarskog klana" ostali "stanari", ali i čuvari imaju samo reči hvale. On ćeliju deli sa jednim cimerom, ali vrlo malo priča, nezvanično saznaju "Novosti" iz izvora u CZ-u.

Vukotiću je ove nedelje određen pritvor do 30 dana zbog sumnje da bi mogao pobeći iz Srbije ili ponoviti krivično delo za koje ga tereti Drugo osnovno tužilaštvo u Beogradu - falsifikovanje isprave.


PROČITAJTE JOŠ:
Vukotić: Nisam član nijedne kriminalne ekipe

- Nijednim gestom do sada nije pokazao nepoštovanje prema čuvarima, kao ni ostalim zatvorenicima - kaže naš izvor. - Istina, malo priča, ali nikome se ne zamera, ne pravi se važan, ne traži svađu.

Kako saznajemo od našeg izvora, Vukotić nije u samici, nego ćeliju deli sa još jednim pritvorenikom u CZ:

- Kad je vreme obroka, ponaša se najnormalnije, kao i ostali. Ništa ne prigovara na hranu, niti traži. Deluje čak skromno. Redovno ide i u šetnju, ali još slabo komunicira sa ostalima. Samo koliko treba, kurtoazno. Vidi se da mu pritvor teško pada... Ne znam da li mu je, eventualno, osim advokata, neko od bližnjih dolazio u posetu. Ipak, deluje kao da nekoga iščekuje.

Vukotić je, podsetimo, prošle nedelje uhapšen u iznajmljenom stanu u Antaliji. Turci su ga zatekli sa lažnim, makedonskim pasošem, a iako ga Grci potražuju zbog šverca velike količine droge, oni su ga proterali u Srbiju, čiji je inače, državljanin.

U sredu je iz pritvorske ćelije doveden uz jake mere obezbeđenja u Drugo osnovno tužilaštvo gde je izneo odbranu, tvrdeći da je nelegalno uhapšen i da u Srbiji nije počinio krivično delo. Time je osporio i mesnu nadležnost tužilaštva. Inače, Vukotić nikada nije osuđivan u našoj zemlji, ali je zato svojevremeno bio u zatvoru u Crnoj Gori.


PROČITAJTE JOŠ:
Vukotić tvrdi da je nelegalno uhapšen

ODBIJA SARADNjU

DOK traje istraga u Drugom osnovnom tužilaštvu, koje prikuplja sve informacije vezano za delo za koje se tereti Jovan Vukotić, obavljaju se i provere kako je u njegove ruke dospeo falsifikovani pasoš. Takođe, policija intenzivno radi na rasvetljavanju nekih nerešenih ubistava u kojima se pominju "škaljarci", a za koje veruje da bi Vukotić mogao da ima određena neposredna saznanja. On, međutim, odbija svaku saradnju i uporno tvrdi da "nije član nijedne bande" i da "ništa ne zna".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)