Pravili smo spisak za svadbu noć pred Nemanjino ubistvo, iščupali su mi srce, ja sam mrtav čovek!

Z. GLIGORIJEVIĆ

19. 09. 2017. u 22:02

Правили смо списак за свадбу ноћ пред Немањино убиство, ишчупали су ми срце, ја сам мртав човек!

Zdesna na levo Nemanja sa ocem Milovanom, majkom Tanjom i sestrom Anđom

Milovan Miki Stojanović, otac Nemanje Stojanovića (28) koji je greškom ubijen u Jagodini. Prevrnuću nebo i zemlju da nađem ubicu svog sina

IŠČUPALI su mi srce! Ja sam mrtav čovek. Sine moj, ne znam kako ću da živim bez tebe. Toliko smo se voleli i razumeli, kao da smo bili jedno. Učiniću sve da nađem ubicu.

Ovako, jecajući, govori za “Novosti” Milovan Miki Stojanović, otac dvadesetosmogodišnjeg Nemanje, koga je profesionalni ubica usmrtio 13. septembra ispred zgrade u Jagodini u kojoj je stanovao. On ga je po svemu sudeći zamenio sa kriminalcem iz iste zgrade, kome je sačekuša bila namenjena.

PROČITAJTE JOŠ - EGZEKUCIJA U JAGODINI Četiri hica u mladog advokata (FOTO)

Dan pre ubistva kod Nemanje je četiri dana provela njegova devojka, a kako kaže otac, da je ostala duže on bi sada bio živ. Nije mu se dalo ni da sa roditeljima ode na slavu kod prijatelja, jer su ga drugari pozvali da odu u kafić VIP. Sudbina je uzela momka, koga je volela cela Jagodina, koji je plenio svojom dobrotom, kulturom, vaspitanjem, koji je bio pred polaganjem pravosudnog ispita, pred ženidbom...

- Znam da sam mu dosađivao i tražio da se ženi, a on mi je govorio: “Tata, samo još malo da živim”. I živeo je malo - nastavlja Stojanović. - Pre nego što sam sa suprugom Tanjom otišao na slavu, napravio sam spisak gostiju za svadbu. Nikome nisam rekao da sam hteo da pozovem Miroslava Ilića, Radišu Uroševića i druge najbolje pevače.

Nemanja mu je, kaže, bio i dobar drug, saradnik, radnik, kolega i najbolji sin na svetu.

PROČITAJTE JOŠ - NOVI DETALJI EGZEKUCIJE U JAGODINI: Advokat ubijen greškom?

- Uvek je tražio savet od mene, a mnogo puta je i on mene savetovao u vezi sa nekim predmetima kao da je imao višedecenijsko iskustvo u advokaturi - priča Milovan.

NEMANJIN ZAKON MILOVAN kaže da mu za 30 godina advokature niko nije pretio, pa mu je mnogo teško što je Nemanja ubijen greškom, kao da je životinja. - Bože, zašto si mi to uradio? Donirao sam novac za brojne crkve, davao sam za poplave, pomagao bolesnim ljudima, rođacima... Zato bih voleo da se uz pomoć kolega izborim da u skupštinsku proceduru uđe Nemanjin zakon, koji bi advokate smatrao službenim licima, jer oni štite zakon. Na taj način Nemanja bi večno živeo - rekao je Milovan i dodao da će napraviti i manju crkvu u spomen na sina.

Dan posle ubistva Nemanja je trebalo da zamenjuje oca u predmetu “Mitrović”, jer je Milovan morao da ide na četrdesetodnevni pomen svoje majke Vere. Baka je toliko volela Nemanju da je njihova zajednička slika bila u bolničkoj sobi u kojoj je i umrla.

- Svi su mi govorili da mi je sin hiljadu puta bolji advokat od mene. Bilo mi je drago. Neka je i milion puta bio bolji. Bio sam ponosan - drhtavim glasom priča Stojanović. - U našu advokatsku kancelariju dnevno je dolazilo po pedesetak ljudi. NJega su tražili. Umeo je sa strankama, svakog je posavetovao, svakome pomogao. Nikada mi nije tražio novac, već je bio zadovoljan onim što je zarađivao od predmeta. Jedino mi je tražio da mu kupim “audi” i ispunio sam mu želju. Kada je seo da se provoza sa sestrom Anđom bio sam najsrećniji otac na svetu. Ne bi mi bilo žao da sam tog dana umro.

Nemanjina majka Tanja pita se kako će da živi bez njegovog osmeha, zagrljaja, glasa. Plakaće do kraja života što ga je Bog prerano uzeo za sebe, a jedina uteha biće joj što zna da je na boljem mestu, među anđelima...

Svi koji su poznavali Nemanju kažu da po manirima i dobroti on nije bio za Jagodinu, već za advokaturu u metropoli...

Mesto na kojem je ubijen Nemanja

SVAKOG JUTRA ĆE GA ČEKATI KAFA

SKRHAN od bola, Milovan kaže da je osećao Nemanjin dah kada je dolazio u kancelariju i prepoznavao mu hod:

PROČITAJTE JOŠ - SAHRANA JAGODINSKOG ADVOKATA: Otac se zakleo da će osvetiti sina

- “Tata, da li je stigla kafa?”, uvek bi pitao. NJegova kafa će uvek da ga čeka na stolu, dokle god budem mogao da radim. I ja ću da je pijem sa njim. Neću dozvoliti da neko sedne na njegovu fotelju. U njoj je sanjao svoje snove i planirao da napravi svetsku karijeru. Bio sam presrećan. Zakleo mi se da će da čuva ugled kancelarije i da nikada neće uraditi nešto nezakonito ili nepošteno.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

Шатор

20.09.2017. 00:09

Јадни отац. Али кад је у комшилуку криминалац, само несрећу може донијети и себи али и околини. Новине их зову "жестоки момци", адвокати их ваде за лову коју дјеле са судијама, друштво им се малтене диви. И кад се деси нешто овако сви онда као у чуду. Ако отац хоће да освети сина може то урадити тако да стрпа вуцибатину у затвор због које му је син настрадао, а са убицом зуб за зуб!

драгана

21.09.2017. 16:02

@Шатор - Ја бих се само смислено надовезала на Ваш коментар.Адвокати "жестоке момке" бране за веома жестоке паре,а сада од нас,а сви ми смо Држава, траже да их заштитимо као службена лица, а са њима и њихову децу и жене.Ма,није ваљда???И ко ту штити Државу ,то јест нас?Децу нам силију и убијају,децу од 3 године.,Хајде прво њих да заштитимо.

goxy

20.09.2017. 00:12

Opa ima para da zove Miroslava Ilića pa i Uroševića,...to znači ne da se zaradilo nego da je drao čim može pare da baca na ovakve pevače. Shodno tome sam još više ubedjen da je njegov otac krivac koji je svojom bestidnošću i bezobrazlukom se zamerao ostalima pa čak i siguran sam naneo drugima velike probleme i štetu a možda i nenadoknadiv gubitak. A rezultat svega toga je siguran sam ovo što mu je urađeno.

sdm

20.09.2017. 11:22

@goxy - Mene bi bilo sramota da se u, nedaj Bože, takvim trenucima hvališem skupim trubadurima, kamionima i avionima. Tako da se slažem sa Goksijem. Jer, ono, što kažu 'grehovi vaši pašće na vašu decu.' No to narod ovde bio ratar, ratnik ili sudija neće naučiti nikada. Samo pokoj duši ovom momku mogu da kažem.

Шумадинац

20.09.2017. 08:30

Познавао сам овог дечка... Туга велика, дечко без грешке, много добар човек. Штета...

Jagodina

20.09.2017. 09:06

Nikakve slicnosti fizicke nemaju pokojni Nemanja i taj kriminalac, tako da je nemoguce pomesati ih! Mislim da je ovo prikrivanje nemogucnosti da se pronadje ubica

Pripravnik sa audijem

20.09.2017. 11:15

'Nikada mi nije tražio novac, već je bio zadovoljan onim što je zarađivao od predmeta. Jedino mi je tražio da mu kupim “audi” i ispunio sam mu želju. ' Nisam zavidan, ni zlonameran, samo je...neukus.

cupavi berlin

20.09.2017. 12:00

Gospodo u mnogim Slucajevima nema Zakona koji trba da Obaveste Gradjane.Ko zivi u Najblizem Komsiluku.Saucesce Porodici.

Perica

21.09.2017. 03:05

Puno kritike ocu Coveka je zeleo sve najbolje Za Svog sina. Ovakva Greska nije smela da se desi. Pocivaj u miru Nemanja