ПОЛИЦИЈА у Немачкој се побунила протеклих дана због, како су навели, мафијаша из Црне Горе. Тешко рањени Игор Крстовић (35) из Подгорице прошле недеље је приватним авионом пребачен на даље лечење у Медицински центар у Хановеру, што је тамошњу полицију подигло на ноге. Прилази болници су блокирани, а на спрату где је Крстовић патролирају специјалци наоружани дугим и кратким цевима.

Ипак, овако трошење ресурса, како преносе хановерски медији, засметало је грађанима.

- Не може да се догоди да у болницу буде примљен пацијент који добро зарађује, а да порески обвезник за то мора додатно да плати - изјавио је Матијас Карш, председник Савеза синдиката припадника криминалистичке полиције Доње Саксоније за лист "Хановерише алгемајне". - Захтевамо да болница у Хановеру сноси највећи део трошкова за обезбеђење овог пацијента. Поред тога, полицајци који су свакодневно ангажовани на обезбеђењу болнице недостају на неким другим местима.

Овај немачки лист наводи да полиција Хановера не само што брине о безбедности овог Црногорца, већ "изиграва" телохранитеља и његовој супрузи Сузани и јавно поставља питање колики су трошкови тих додатних мера обезбеђења за ове две особе. Поводом смештања Крстовића у тамошњу болницу, пензионисани полицајци питају и да ли је управа Медицинског факултета обавештена о његовом богатом криминалном досијеу.


Прочитајте и: U pucnjavi nadomak Podgorice teško ranjen Igor Krstović: Lekari mu se bore za život, a pre deset godina ubijen njegov rođeni bratРеаговало је и немачко Удружење пореских обвезника. Они траже да "пацијент сам плати то обезбеђење, или да клиника сноси трошкове овог пацијента". Стручњак за кривично право Клеменс Ангер за "Билд" је изјавио да "ако клиника у Хановеру прихвати новац од пацијента до којег се дошло криминалним активностима, онда она може да буде осумњичена да учествује у прању новца."

Смештање Крстовића у Медицински центар у Хановеру изазвало је револт и тамошњег становништва, јер је, како наводе, болница готово блокирана. Он је пребачен прошле недеље, а тешко је рањен, подсећају немачки медији, у сачекуши, која је за њега припремљена у подгоричком насељу Баљаче 28. јануара ове године. На њега и "мерцедес" у којем је био, испаљено је неколико рафала, а меци су га погодили у груди, стомак и бутину.БЛИЗАК "ШКАЉАРЦИМА"

МЕДИЈИ у Црној Гори за Крстовића наводе да је он вођа, такозване загоричке групе и да је близак "шкаљарском клану". Немачки портал "Билд" наводи и да припадници "шкаљараца" живе углавном у Минхену и Хановеру. Они подсећају и да је овај которски клан у крвавом рату са "кавчанима" и да је до сада на обе стране убијено четрдесетак људи.