Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Odluku o visini minimalne cene rada za period januar-decembar 2020. godine u iznosu od 172,54 dinara (neto) po radnom satu, saopšteno je posle sednice vlade

"Povećanjem od 11,1 odsto, minimalna mesečna zarada iznosiće 30.022 dinara u odnosu na dosadašnji iznos od 27.022 dinara. Ovo najznačajnije povećanje do sada, koje će važiti od 1. januara naredne godine, uz planirean poreske olakšice za poslodavce uticaće na poboljšanje životnog standarda građana i privredu zemlje", navodi se u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ - Minimalac 30 hiljada, a evo kada stiže jednokratna pomoć i koliko će biti povećanje penzija

"Povećanje minimalne cene rada od 11,1 odsto je najveće unazad deset godina i zaista smatramo da će doprineti boljem standardu naših državljana", kaže državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Bojana Stanić i dodaje da je Ministarstvo finansija učinilo sve da rastereti poslodavce.

Tako će biti smanjena stopu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje na teret poslodavca za 0,5 odsto, a sa druge strane povećan je neoporezivi iznos zarade za 1.000 dinara, sa 15.300 na 16.300 dinara.

PROČITAJTE JOŠ - Minimalac veći za 3.000 dinara

"Sve to će doprineti kako boljem standardu naših zaposlenih tako i rasterećenju poslodavaca", zaključuje ona.

Stanić kaže da će poslodavci koji okasne sa isplatama zarada za rad u ovoj godini pa ih prenesu u sledeću godinu morati da poštuju novu minimalnu cenu rada.

"Povećanje minimalne cene rada automatski će povećati i sve zarade kod onih poslodavaca koji minimalac koriste kao polaznu osnovu ", kaže ona.

Na pitanje na koliko se radnika u Srbiji odnosi minimalac, ona kaže da je to jako teško reći.

"Minimalna cena rada bi trebalo da bude izuzetak a ne pravilo, nažalost naši poslodavci to tako ne shvataju", ističe ona i dodaje da isplati minimalca morao da prethodi opšti akt poslodavca koji to predviđa.

Ona naglašava da ako minimalna cena rada nije predviđena kolektivnim ugovorom ili pravilnikom o radu - onda poslodavac ne može da je isplaćuje.

" Neophodno je i da u samom ugovoru o radu postoji saglasnost zaposlenog da mu se u slučaju poremećaja u radu poslodavca isplaćuje minimalna cena rada", kaže ona i dodaje da poslodavac na šest meseci mora da obaveštava reprezentativni sindikat da li su prestali uslovi zbog kojih je uvedena minimalna cena rada.