Nedimović: BiH uvozi neke proizvode svinjskog porekla iz Srbije

Tanjug

20. 08. 2019. u 18:41

Недимовић: БиХ увози неке производе свињског порекла из Србије

Foto Tanjug / Branislav Nedimović

Ministar je naveo da je u Beogradu bila i delegacija Svetske organizacije zdravlja životinja iz EU, kojoj je predstavljeno šta njegovo Ministarstvo radi na suzbijanju afričke kuge

Srpski ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović izjavio je u utorak da je Bosna i Hercegovina liberalizovala uvoz za neke proizvode svinjskog porekla iz Srbije, nakon zabrane zbog pojave afričke kuge svinja.

"Kolege iz BiH su spustile nivo zabrane, liberalizovali su jedan deo robe svinjskog porekla. Očekujemo da će kolege iz Crne Gore i Makedonije doneti istu odluku", rekao je Nedimović odgovarajući na pitanja novinara u ambasadi Češke, gde je prisustvovao akviziciji kompanije Knjaz Miloš.

Pročitajte još - I kod nas stigla afrička kuga!

Ministar je naveo da je u Beogradu bila i delegacija Svetske organizacije zdravlja životinja iz EU, kojoj je predstavljeno šta njegovo Ministarstvo radi na suzbijanju afričke kuge.

"Najvažnije je da budemo transparentni kako bi ove privremene mere koje su neke zemlje uvele bile povučene", podvukao je Nedimović.

Kaže da je to normalna mera koja se primenjuje kada se u nekoj zemlji pojavi virus afričke kuge svinja i naveo da je Srbija tu istu meru uvodila prema drugim zemljama.

Nedimović je rekao da će se učiniti sve kako bi se sprečilo širenje virusa afričke kuge svinja, i naveo da za sada nema novih slučajeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije