Stanovi za bezbednjake i u Sremskoj Mitrovici

D. I. K.

sreda, 01. 08. 2018. u 17:36

Станови за безбедњаке и у Сремској Митровици

Foto S. Miljević

Vladina komisija povećala broj lokacija za izgradnju jeftinih kvadrata za pripadnike vojske i policije. U sprovođenju programa pozvana da učestvuju i javna preduzeća: "Telekom", "Srbijagas" i EPS

JEFTINI stanovi namenjeni zaposlenima u vojsci i policiji biće izgrađeni i u Sremskoj Mitrovici, odlučila je u sredu Vladina komisija za pripremu predloga programa izgradnje stanova za pripradnike snaga bezbednosti.

Komisija, kojoj je presedavala premijerka Ana Brnabić, odlučila je da u prvu fazu projekta, pored Beograda, Novog Sada, Niša, Vranja, Kragujevca i Kraljeva, uključi i Sremsku Mitrovicu, gde je planirana izgradnja 200 stanova u ovoj fazi. Novina je i da je utvrđena tačna lokacija za Beograd, pa će prvi stanovi biti građeni u Zemunu.

- Ovo je projekat od izuzetnog značaja za Republiku Srbiju - istakla je premijerka Ana Brnabić. - Upravo zato, uključili smo i javna preduzeća: "Srbijagas", "Telekom" i EPS, kako bi pomogli u sprovođenju. Takođe, na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da se pronađu što bolje lokacije za izgradnju stanova, komisija je donela odluku da se u Beogradu stanovi za pripadnike snaga bezbednosti u prvoj fazi grade u Zemunu.

PROČITAJTE I: Novi Sad: Sprema se izgradnja 1.750 jeftinih stanova

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, u septembru se očekuje početak radova na izgradnji prvih stanova u Vranju i Nišu. Nakon toga, izgradnja će sukcesivno početi i u drugim gradovima. Za izgradnju će se koristiti najvećim delom materijali domaće proizvodnje.

Članovi komisije razgovarali su u sredu i o narednoj fazi projekta u koju će biti uključene dodatne lokalne samouprave, u skladu sa čim je komisija donela odluku da se započne sa izradom nove procene potreba u gradovima i opštinama širom Srbije.

Zakon o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti usvojen je u Skupštini i stupio je na snagu 1. juna ove godine.

Foto Tanjug

Ogledni stan na lokaciji "Zemunske kapije" od 18. juna otvoren je na uvid svim zainteresovanim pripadnicima snaga bezbednosti, a Vlada je i u sredu pozvala sve pripadnike snaga bezbednosti da sa svojim porodicama obiđu ogledni stan i upoznaju se sa kvalitetom izgradnje, izgledom stana i dobiju detaljne informacije o uslovima kupovine.

USLOVI

KVADRATE iz ovog državnog programa mogu da kupe pripadnici bezbednosnih službi koji nemaju trajno rešeno stambeno pitanje ili imaju neodgovarajući stan. Takođe, uslov je da do sada nisu prodali nekretninu, bez obzira na to da li su je imali u Srbiji ili na teritoriji nekadašnje SFRJ. Ko kupi stan iz državnog programa, moraće da ostane minimum deset godina zaposlen u istoj instituciji u kojoj je stekao pravo na kupovinu stana. Takođe, tokom deset godina zabranjena je prodaja ovako kupljenog stana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

Markoni

01.08.2018. 18:00

A mi u Leskovcu,Jagodini,Pirotu,Čačku i ostalim gradovima pod śator zar ne?

zaliv.net

01.08.2018. 18:40

DISKRIMINACIJA! Svi smo mi gradjani i svi bi trebali da imamo jednaka prava, povecajte im plate pa neka sami odlucuju gde ce stanove i kako a ne ovako. Sacica na vlasti cini sta im volja kako bi se zastitila i slicno, uvek bilo i bice a zato nas zovu "zemlja 3 sveta". Bas me zanima da li neko ko ima para i zeli pravdu moze da tuzi drzavu za ovo pred medjunarodnim sudom u ime svih gradjana!?

disident

01.08.2018. 18:57

svi koji su spremni da sprovode progon i postupaju mimo rafifikovanih konvencija ocigledno da ce dobiti stan . Tesko nama disidentima ,kada krene razngiranje ,bice takmicenje ko ce podlije da nas napaden ,kao sto to u velikoj meri cine i danas

Tihi Don Pesadijski Bataljon

01.08.2018. 19:41

Sta je sa vojnicima, vojnicima po ugovoru? Za sve ove godine dobise samo nogu u pedu i gorak ukus u ustima...stan je daleko...

zoran

02.08.2018. 17:38

Sta ce biti sa pripadnicma policije koji su dobili stanove i vec 17 godina cekaju resenja, da bi mogli uci u otkup...oni su zaboravljeni ... sada su u penziji i ostala im kirija za zakup koju od penzije moraju uredno da placaju jer bi inace zavrsili na ulici... oni bre nece da udju u otkup vile na dedinju vec socijalnih stanova ....tom m je nagrada za ropstvo prema drzavi a koju su bili spremni zivot dati . za njih je zabranjeno da kupe stanove.Resite prvo njih pa onda pricajte