Нови Сад: Спрема се изградња 1.750 јефтиних станова

З. Грумић

31. 01. 2018. у 08:15

Нови Сад: Спрема се изградња 1.750 јефтиних станова

Изградња средином године / Фото Д. Дозет

Почело инфраструктурно опремање предвиђених парцела локације на Југовићеву. Радови би могли да почну средином ове године, а могуће и нешто раније

НОВИ Сад, као један од шест градова у Србији који су пријавили локације за градњу 20.295 јефтиних станова намењених припадницима војске, полиције и безбедносних служби, почео је инфраструктурно опремање локације на Југовићеву.

Прочитајте још: ИЗГРАДЊА ЈЕФТИНИХ СТАНОВА: Стандарди конкурса познати за две недеље

Након усвајања одговарајућих планова и израде пројектно-техничке документације, изградња око 1.750 станова у Новом Саду могла би да почне средином ове године, а могуће и нешто раније.

- Град је за овај специфични државни пројекат дао четири локације, али пре свега због економичности, највероватније да ће све планиране зграде бити грађене само на локацији Југовићево - каже, за "Новости", директор ЈП "Урбанизам" Душан Миладиновић, који је и члан Радне групе за изградњу јефтиних станова.

За будућу изградњу станова, по цени од 500 евра за квадратни метар, Нови Сад је био понудио и локације на Сајлову, Мишелуку и у Парагову, али је одабрано Југовићево, где се већ граде станови за ВС, на основу ранијих уговора са Грађевинском дирекцијом и Министарством одбране (МО).

Прочитајте још: Михајловићева: Одрађене локације за јефтине станове

- За реализацију овог пројекта тражили смо локације које немају спорне парцеле, у имовинско-правном погледу, што ће свакако убрзати читав поступак - истиче Миладиновић и додаје да изградња може да почне тек када буде завршено пројектовање, које није у надлежности града.

Нови Сад је засад једина локална самоуправа у републици која је од МО добила начелну сагласност за план и програм изградње јефтиних станова за те три категорије будућих станара.

У 34 ЛАМЕЛЕ

ПАРЦЕЛА на Југовићеву, предвиђена за градњу јефтиних станова, површине је девет хектара.

- На том простору је, по одређеним урбанистичким параметрима, могуће изградити 34 ламеле са по 52 стана, просечне величине 60 квадратних метара, у складу са захтевом Министарства одбране - прецизира Миладиновић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)