Epidemiološka situacija u Rasinskom okrugu: Novih 11 slučajeva obolelih od virusa korona

S.BABOVIĆ

subota, 04. 07. 2020. u 15:33

Eпидемиолошка ситуација у Расинском округу: Нових 11 случајева оболелих од вируса корона

Foto: S.BABOVIĆ

U Rasinskom okrugu ponovo raste broj obolelih od KOVID-19: potvrđeno je 11 novih slučajeva
U Rasinskom okrugu ponovo raste broj obolelih od KOVID-19: potvrđeno je 11 novih slučajeva,a među njima je 5 novih iz Kruševca, po dva novoobolela su iz Aleksandrovca i iz Ćićevca, dok je po jedan slučaj registrovan u opštinama Brus i Trstenik. Bilans pozitivnih od početka epidemije sada se na nivou okruga popeo na 484, od čega najviše u Kruševcu-316.

U Aleksandrovcu je do sada korona-virus potvrđen kod 63 pacijenta,u Brusu kod 56, Varvarinu-27, Ćićevcu 12, dok je u Trsteniku registrovano 10 obolelih. Kako saznajemo, na Infektivnom odeljenju je danas više od 60 pacijenata sa respiratornim tegobama, a njih 7 je sa pozitivnim nalazom.

Kako su “Novosti” više puta pisale, najveći priliv pacijenata i dalje je iz Brusa, a trijažu obavljaju medicinari u Ambulanti za febrilna stanja i respiratorne infekcije tamošnjeg Doma zdravlja, gde navode da je nepovoljnija epidemiološka situacija krenula u poslednjim danima maja.

Iz Rasinskog okruga do sada je referentnim laboratorijama prosleđeno 5.565 uzoraka,a najviše iz Kruševca-4.260. Od početka epidemije se prema zvaničnim podacima ZZJZ 35 smrtnih slučajeva dovodi u vezi sa KOVID-virusom, dok se 354 lica smatra izlečenim.                      
                 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije