Nekoliko stotina ljudi okupilo se oko 18 časova ispred zgrade ambasade Crne Gore u Knez Mihailovoj ulici kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog izglasanog zakona o veroispovesti u Crnoj Gori.


Okupljeni su skandirali "Milo šiptare ne damo ti svetinje", a potom je usledilo i uglas skandiranje "Crna Gora i Srbija to je jedna familija".


Ucesnicima protesta obratio se i Boris Malagurski rekavši da "nećemo prodati veru za večeru i da u DPS ne postoji ništa što je demokratsko. Ne damo im da privatizuju crkve, svetinje i Njegoša".


"Prava Crna Gora je simbol srpskog herojstva. Zato večeras upućujemo podršku našim sunarodnicima u CG - živela Crna Gora i živela Srbija", skandirao je Malagurski.


Pročitano je i pismo podrške studenata Fakulteta političkih nauka iz Banja Luke.


Kako je ranije najavljeno, studentski klub beogradskog Pravnog fakulteta zakazao je protest ispred ambasade Crne Gore u Beogradu, navodeći da se radi o moralnoj i pravnoj, kao i o njihovoj patriotskoj dužnosti.


Pročitajte još: Poslanici Demokratskog fronta posle noći provedene u pritvoru: Ostali smo dosledni precima, idemo dalje


„Izazvani teškim položajem srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, izglasavanjem takozvanog Zakona o slobodi veroispovesti, kao i hapšenjem srpskih poslanika u crnogorskoj Skupštini, osećamo se dužnim da našoj braći pružimo podršku mirnim protestnim okupljanjem ispred crnogorske ambasade u petak 27. decembra u 18 časova“, pisalo je u saopštenju koje je podeljeno na društvenim mrežama.