Nisam odgovorna, dovoljno sam patila: Silvana Arsović za Novosti o optužbi da je umešana u ubistvo Olivera Ivanovića

D. Z.

05. 12. 2019. u 22:18

Нисам одговорна, довољно сам патила: Силвана Арсовић за Новости о оптужби да је умешана у убиство Оливера Ивановића

Silvana je smeštena u KBC u Kosovskoj Mitrovici/Tanjug Dejan Simićević

Arsovićeva je u bolnicu primljena zbog visokog pritiska, bola u grudima i vrtoglavice

NE želim medijsku pažnju. Ne želim slikanje za medije i sve ovo kroz šta prolazim utiče na moje zdravlje. Ne zato što se osećam za bilo šta odgovornom, već zato što sam izložena neviđenom medijskom i svakom drugom pritisku, a već sam dovoljno propatila.

Ove reči Silvane Arsović, nekadašnje sekretarice Olivera Ivanovića, preneo nam je dr Nebojša Srbljak sa koronarne jedinice odeljenja intenzivne nege Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici, na kojem se Arsovićeva nalazi od utorka.

Upravo zato ni uprava KBC nije dozvoljavala njeno fotografisanje, a njeni bliski saradnici i prijatelji takođe su pokušavali da je zaštite od sramne medijske kampanje u albanskim medijima koji su prethodnog dana izveštavali da je - preminula?!

Ona je, inače, jedna od šestoro Srba, koje je specijalno tužilaštvo u Prištini optužilo za umešanost u ubistvo lidera GI SDP. Iako je pet puta saslušavana, a neposredno posle gnusnog zločina bila je i u pritvoru, nikakvi dokazi protiv nje nisu predočeni.

- Pokušali smo od Silvane da sakrijemo da Albanci u medijima vode neljudsku kampanju, ali nismo uspeli - rekla nam je Ksenija Božović, potpredsednica GI SDP, koja je u četvrtak ujutru posetila Arsovićevu.

PROČITAJTE JOŠ: Vređali ubijenog Olivera!

Ona i ostali Silvanini poznanici ovu samohranu majku i dugogodišnju prijateljicu Ivanovića opisuju kao veoma odanu lideru GI SDP, zbog čega optužnicu na kojoj se i ona nalazi smatraju nerazumnom.

- Silvani je potreban mir, a ne uznemiravanje - kaže nam Milan Ivanović, direktor KBC u Kosovskoj Mitrovici, koji pojašnjava da je Arsovićeva izložena dugotrajnom stresu, jer je optužena za nešto što je neshvatljivo i zbog čega joj je narušeno zdravlje.

Arsovićeva je u bolnicu primljena zbog visokog pritiska, bola u grudima i vrtoglavice, a to stanje je, prema rečima dr Srbljaka, verovatno nastalo usled višemesečne presije nad njom.
PRITISAK

ISTIČUĆI da je pritisak kojem je Arsovićeva izložena od strane albanskih medija isplaniran sa ciljem da se ne samo njoj nanese šteta već i da se kriminalizuje čitav sever Kosmeta kako bi se lakše planiralo etničko čišćenje Srba, dr Ivanović ističe da ga ne bi iznenadilo da se potom optuže i zdravstveni radnici zbog njenog lečenja jer je u pitanju, kako kaže, srpska bolnica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Pero

05.12.2019. 23:49

Svini teret sa sebe Silvana mi znamo kako ti je terso ali kazi zasto si isklucio kamere i ko ti je naredio bice ti lakse.

naranca

06.12.2019. 00:49

Ljudi….. Na Kosovu zbog Hrvata Tita nije izvrsena denacifikacija.Ovo su njihovi potomci.Oni nemaju pravo da...……………..... a kamoli da optuzuju nekoga za nesto

Aleksandar

06.12.2019. 05:02

Lepo isplanirano. Optuziti zenu koja je sllaba sa zdravljem, pritisak je ubije i slucaj zauvek zatvoren.