CENTAR za socijalni rad je među ustanovama kojima se se OŠ "Radoje Domanović" iz Vranja obratila za pomoć, povodom pojave fotografija obnažene učenice šestog razreda među đacima ove škole. Kako je u utorak potvrđeno "Novostima", Centar se uključio u slučaj nakon prijave da se ovaj foto-zapis masovno deli među vranjskom decom.

- Stručni tim Centra sastavljen od pedagoga, psihologa, pravnika i drugih stručnih lica, okončao je procenu potreba deteta. Trenutno se planiraju aktivnosti čiji je cilj pružanje podrške i zaštita interesa devojčice - kaže za "Novosti" direktorka Centra za socijalni rad u Vranju Dragana Arsić.

Pročitajte još - "Rekla je da će me ubiti, sačekati kada vodim dete u vrtić": Žena koja se predstavila kao majka učenice iz Vranja uputila pretnje novinarki "Novosti" (FOTO)

Slučaj deljenja golišavih fotografija devojčice iz Vranja, koje je pustio učenik sedmog razreda iste škole sa kojim je bila u navodnoj emotivnoj vezi, skrenuo je pažnju javnosti na nužnost zaštite dece od opasnosti savremenih sredstava komunikacije.

Objavljivanje afere u čijem su središtu sporne fotografije devojčice, koje se već nedeljama razmenjuju telefonima osnovaca, izazvalo je burnu reakciju roditelja čija deca pohađaju OŠ "Radoje Domanović", uprkos činjenici da je škola ispoštovala proceduru i zatražila podršku nadležnih službi, uključujući Centar za socijalni rad i tužilaštvo.

- Diskutabilno je da li su deca uopšte bila u emotivnoj vezi. Nepotrebno je slučaj podignut na nivo skandala. Išli su u suprotne smene, a sretali su se u školi. Sve se svelo na dopisivanje, koje je dobilo ovakav epilog. Treba zaštititi devojčicu, ali sigurno ni dečaku nije lako posle izbijanja skandala. Neka ovo svima posluži kao škola da u buduće vode računa šta šalju jedni drugima - kaže jedan od roditelja čije dete pohađa OŠ "Radoje Domanović".

Pročitajte još - Skandal u Vranju: Raskinuo sa devojčicom iz 6. RAZREDA, pa poslao njene gole slike drugovima, a oni CELOM GRADU

Istu školu pre nekoliko godina potresao je još jedan skandal, kada je Nenad Stevanović (37), uhapšen zbog nedozvoljenih polnih radnji, nakon što su na društvenim mrežama osvanule fotografije kako ispred škole ljubi učenicu sedmog razreda. On je kasnije osuđen na zatvorsku kaznu od godinu i po.

MAJKA PRETILA NOVINARKI "NOVOSTI"

NOVINARKA "Novosti" Jelena Stojković, autorka teksta o zbivanjima među vranjanskim osnovcima, dobila je sinoć zastrašujuće pretnje od žene koja se predstavila kao majka devojčice o kojoj je pisala.

- Zvala me je više od 20 puta, a kada sam se javila, pretila je da će me ubiti, da će me sačekati kada vodim dete u vrtić, da ne znam s kim imam posla, a usledile su i jezive psovke - navodi Jelena Stojković samo deo uvreda i pretnji koje je doživela i koje će prijaviti policiji.