Čestitke povodom 66. rođendana “Večernjih novosti”: Promoteri humanosti i hroničar generacija

V. N.

17. 10. 2019. u 07:40

Честитке поводом 66. рођендана “Вечерњих новости”: Промотери хуманости и хроничар генерација
Evo šta su nam poručili Goran Trivan, Miloš Vučević, Goran Vesić, Mladen Šarčević, Zagorka Dolovac...

DECENIJE koje su za nama i svi rasprodati brojevinašeg lista samo su podstrek i obaveza. “Večernje novosti”, čiji je prvibroj izašao te večeri 16.oktobra 1953. godine, slave 66. rođendan. Ove godine samo su broj koji nas još više motiviše da nastavimo da budemo u službi istine. Tu predanost cene mnogi, od “malih” ljudi, naših čitalaca, do sportista, političara, estradnih ličnosti, umetnika... Evo šta oni poručuju povodom 66. rođendana “Novosti”.


EPISKOP BAČKI IRINEJ: Nastavite putem Svetog Save

GODIŠNjICU "Novosti" proslavljamo istovremeno sa osamstogodišnjicom sticanja autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve. Ovaj događaj, u razvoju srpske kulture, nadahnjuje nas da i godišnjicu "Novosti" sagledamo u tom svetlu i poželimo da naš ugledni dnevni list, uprkos svim iskušenjima, ide putem Svetoga Save, a to znači, putem slobode, istine, pravde i lepote - putem koji u život vodi, kako Crkva peva u himni posvećenoj prvom srpskom arhiepiskopu i prosvetitelju. To, u isto vreme, znači da "Novosti" treba da potpuno i bez ostatka budu glasilo koje zastupa interese srpskog naroda i srpske kulture, a samim tim i Srpske pravoslavne crkve. Svakako, znači i to da "Novosti" treba da po svaku cenu sačuvaju sebe i čitaoce od šunda, senzacionalizma i površnosti i da ostanu nosilac narodnog duha, optimizma, jednostavnosti i poštenja. Sve ovo Vaš list već i čini na najbolji mogući način, u svakom broju pokazujući i prikazujući i junake vere, duha, čojstva i junaštva, bogoljublja, bratoljublja i čovekoljublja uopšte. "Novosti", takođe, spadaju u verne čuvare našeg divnog ćiriličnog pisma u vreme njegovog opšteg, svesnog i nesvesnog, zapostavljanja u našem društvu i zato je potrebno još jedno priznanje na polju očuvanja naše duhovnosti i kulture.

Pozivajući čitaoce "Novosti" da se u godini jubileja Srpske pravoslavne crkve i srpskog naroda, kao i u svakoj drugoj prilici, ogledaju u liku Svetog Save, koji je, utemeljujući samostalnu Srpsku crkvu, za večna vremena utvrdio da srpski narod bude slobodan u Hristu, a to znači slobodan u svakom pogledu, čestitamo Vam godišnjicu i svesrdno prizivamo Božji blagoslov na Vas, Vaše saradnike i čitaoce.


VLADIMIR KOSTIĆ, predsednik SANU: Ostanite čuvari novinarstva
UPUĆUJEMO najiskrenije čestitke novinarima i svim zaposlenima u "Večernjim novostima", uz želju da budu čuvari nezavisnog, profesionalnog i objektivnog novinarstva. Prilozima o aktivnostima i članovima Srpske akademije nauka i umetnosti, "Novosti" značajno doprinose negovanju i očuvanju kulturne baštine Srbije i afirmisanju društva čije su vrednosti zasnovane na znanju.


IŠTVAN PASTOR, predsednik Skupštine AP Vojvodine: Uvek čitani i ugledni
MERITI protok vremena u godinama je relativna stvar. Za životni vek čoveka to je malo, u nekim drugim situacijama previše, a za jedan medij to je veoma respektabilan period kojim malo ko može da se pohvali. Imajući u vidu tu činjenicu, razlog za čestitanje je veći. Decenijama ste odolevali izazovima i nosili ste se sa različitim okolnostima u kojima su "Večernje novosti" uvek bile veoma čitane, ugledne novine.


ZLATIBOR LONČAR, ministar zdravlja: Zvezda na našem medijskom nebu
UZ iskrene čestitke povodom 66. godišnjice izlaženja jednog od najuticajnijih dnevnih listova, ne samo u Srbiji, već i na prostoru bivše Jugoslavije, poželeću rukovodstvu i svim zaposlenima u "Večernjim novostima" da svojim profesionalizmom i posvećenošću ostanete među najsjajnijim zvezdama na našem medijskom nebu.


VLADAN VUKOSAVLjEVIĆ, ministar kulture i informisanja: Istrajni u otkrivanju istine
KADA u vremenu velikih promena jedan medij traje već 66 godina, svaka godina predstavlja jubilej. Ostati svoj, objektivan, istrajan u otkrivanju istina i negovanju čitalaca pravovremenim, nepristrasnim izveštavanjem, veliki je razlog za pohvalu. Biti na pravom mestu u pravo vreme i dati pogled na događaje sa profesionalnom distancom, vrednost je koja obećava da će "Večernje novosti" trajati.


SLAVICA ĐUKIĆ DEJANOVIĆ, ministar za populacionu politiku: Put poverenja vodi do Meseca
ISKRENE čestitke redakciji i svim zaposlenima povodom 66. rođendana. Kažu da stepenice svih primeraka "Novosti", duge više od šest decenija, vode čak do Meseca. Ovaj put poverenja stvarale su mnoge generacije prepoznajući kvalitet i pouzdanost sadržaja. Posmatran kao simbol, broj 66 podseća na otvorene znake navoda kojim otpočinjete još jedno uspešno poglavlje objektivnog informisanja čitalaca koji vam veruju.


MILAN KRKOBABIĆ, ministar za regionalni razvoj: Zadržali lidersku poziciju

ČESTITAJUĆI vam 66. rođendan, iskreno vam želim da i dalje budete lideri u borbi za istinu i naklonost sve probirljivijih čitalaca. Od prvog broja 16. oktobra 1953. "Večernje novosti" su na javnoj sceni tadašnje države Jugoslavije i Republike Srbije bile omiljene i prepoznatljive novine, ne samo po originalnoj naslovnoj strani sa velikim naslovom koji najavljuje događaj dana, već i po osobenom stilu, u kom preovlađuju kratke, jasne i tačne informacije. Tako su "Novosti", na zadovoljstvo ogromnog čitalačkog auditorijuma, ostale do danas na liderskim pozicijama u srpskom novinarstvu.


NENAD POPOVIĆ, ministar za inovacije: Kredibilitet koji odoleva vremenu
TOKOM minulih godina "Večernje novosti" su bile simbol objektivnog i nezavisnog informisanja građana, koje traje zahvaljujući etičkim standardima i profesionalnim principima na kojima se vaš rad zasniva. Negovanjem srpskog pisma, afirmacijom kulture našeg naroda, istinoljubivim izveštavanjem u cilju očuvanja državnih i nacionalnih interesa izgradili ste kredibilitet koji odoleva svim promenama, kako na dnevnopolitičkoj, tako i na medijskoj sceni našeg društva.


MARKO ĐURIĆ, direktor Kancelarije za KiM: Trajanje je pokazatelj kvaliteta
VIŠE od šest decenija "Večernje novosti" svakodnevno objektivno i profesionalno izveštavaju o domaćim i svetskim političkim događajima, ali i o sudbini običnih građana, njihovim podvizima, problemima i izazovima. Vaše trajanje je najbolji pokazatelj i garant kvaliteta, a tiraž dokazuje da ste omiljeni među čitaocima i da ste list kom se veruje.

Pravovremenim i objektivnim izveštavanjem o događajima na KiM i problemima sa kojima se naš narod i naša država suočavaju u južnoj pokrajini, opravdali ste i naše poverenje i zbog toga uvek možete računati na moju i podršku Kancelarije za KiM.


GORAN TRIVAN, ministar ekologije: Hroničar generacija

NAJISKRENIJE čestitke i veliko hvala novinarskim legendama i svima koji su osnovali i stvarali narodne novine kakve su "Novosti". "Večernje novosti" su pouzdan hroničar svakodnevnog života mnogih generacija, istorijskih i društvenih događaja, ali i čuvar naše tradicije i posebnosti i važni činilac današnjih i budućih napora naše države i njenih građana za afirmaciju istinskih vrednosti u društvu, strateški važnih za Srbiju, kao što je i zaštita životne sredine, poručio je ministar ekologije.MILOŠ VUČEVIĆ, gradonačelnik Novog Sada: Promoteri humanosti

DRAGI prijatelji, svaka godina više, i svaki čitalac više, potvrda su vaše profesionalnosti i kredibiliteta. Decenijama pratite sudbinu sveta, ali i malog čoveka, i to vas čini posebnim. Više nego iko iz vaše branše promovišete humanost i empatiju. Želim da ostanete borci za istinu, nepristrasni hroničari dešavanja, da izveštavate o svim događajima, uspesima i sudbinama. U ime svih Novosađana, želim vam još mnogo godina u kojima ćete uporno i marljivo samo istinom oblikovati javnost. Celom timu "Večernjih novosti" čestitam 66. rođendan, napisao je gradonačelnik Novog Sada.GORAN VESIĆ, zamenik gradonačelnika Beograda: Čuvari ćirilice

"VEČERNjE novosti" predstavljaju perjanicu srpskog novinarstva i čuvare poverenja građana u štampane medije. Pored očuvanja svih imperativa novinarske profesije, svojim postojanjem i radom ste čuvali i naše ćiriličko pismo, tradiciju i identitet. To je bilo moguće, jer zajedno sa srpskim društvom već 66 godina proživljavate sve važne istorijske promene. Želim vam da nastavite da trajete, i da sa istim ugledom sigurno koračate ka stogodišnjem jubileju, piše u čestitki zamenika gradonačelnika Beograda.


RADOVAN VIŠKOVIĆ, predsednik Vlade Republike Srpske: Autentičan svedok svih promena

TOKOM gotovo sedam decenija uspešnog rada, svojim profesionalnim informisanjem iz svih domena života, "Večernje novosti" su, kao jedan od najstarijih dnevnih listova na Balkanu, bile i ostale autentičan svedok svih istorijskih promena i društvenih kretanja na ovom prostoru. Želim da "Večernje novosti" proslave još mnogo rođendana, da održe visoke profesionalne standarde novinarstva i da nastave da beleže nove profesionalne uspehe.ZAGORKA DOLOVAC, republički javni tužilac: Pouzdan partner, vaša reč bitna

ČESTITAM rođendan "Večernjim novostima" i želim vam i nadalje veliki uspeh. Reč je o listu sa dugom tradicijom, koji rado čitam. Kada je u pitanju resor pravosuđa, vi ste pouzdan partner u obaveštavanju javnosti o suzbijanju kriminaliteta i reč koju prenosite građanima jako je bitna. Nadam se da ćemo uspešnu saradnju nastaviti i u budućnosti.


NEDELjKO ČUBRILOVIĆ, predsednik Narodne skupštine RS: Omiljen list svih generacija

"VEČERNjE novosti" kao renomiran i prepoznatljiv medijski brend u regionu su dnevne novine sa dugom tradicijom, objektivnog, tačnog i profesionalnog informisanja javnosti o svim važnim političkim, ekonomskim, društvenim, kulturnim i sportskim dešavanjima. "Večernje novosti" su prepoznatljiv list kojem se veruje i koji rado čitaju sve generacije. Uspeli ste da sačuvate dostojanstvo i ugled profesije i da budete na strani pravde i istine i na tom vam posebno čestitam. Želim vam mnogo uspeha u daljem radu!


MLADEN ŠARČEVIĆ, ministar prosvete: Čitaoci cene profesionalnost

"VEČERNjE novosti" su objektivne i kvalitetne dnevne novine koje izveštavaju građane, ne samo o važnim političkim, ekonomskim i društvenim temama, među kojima su i obrazovanje i nauka, već i o onim životnim i nesvakidašnjim. Upravo to je razlog što postoje 66 godina i mislim da će trajati još dugo, jer čitaoci znaju da cene profesionalnost. Urednicima i novinarima vašeg lista želim puno uspeha u daljem radu i da nastave da izveštavaju nepristrasno, nezavisno i objektivno.


BRANISLAV NEDIMOVIĆ, ministar poljoprivrede: Sačuvajte bliskost s narodom

POŠTO po prirodi posla mnogo vremena provodim na terenu, onda sam na licu mesta mogao da se uverim zašto su "Večernje novosti" nazvane - narodnim novinama. Nema sela gde se ne čitate i gde običan svet ne govori sa uvažavanjem o vašoj kući. Želim vam i da u godinama koje dolaze ostanete privrženi istini i objektivnom informisanju i da ne napuštate vašu brazdu koja vas obavezuje na bliskost sa narodom i negovanje tradicionalnih vrednosti. Rukovodstvu i zaposlenima u "Večernjim novostima" najlepše želje za 66. rođendan. Živeli!


BRANKO RUŽIĆ, ministar državne uprave i lokalne samouprave: Čuvari integriteta profesije

POVODOM 66 godina postojanja "Večernjih novosti", u ime Ministarstva državne uprave i lokalne samouprava i u svoje lično ime urednicima, novinarima i svim zaposlenima čestitam jubilej. Nije lako trajati 66 godina, održati kvalitet i objektivnost i čuvati integritet profesije. Vi ste uspeli, jer ste odoleli senzacionalizmu, nastavili ste da iz objektivnog ugla posmatrate naše društvo, što vas čini hroničarima današnjih vremena i novinama kojima se veruje. Slavite poverenje koje ste stekli, ja vam želim da tako ostane i ubuduće! Srdačne čestitke! Želim vam da nastavite da trajete!


JADRANKA JOKSIMOVIĆ, ministar za evropske integracije: Zadržite krug vernih čitalaca

ČESTITAM rođendan "Večernjim novostima", želim da opstanu na tržištu, ne padajući u zamke potpune komercijalizacije i čuvajući tradicionalno jasno sročenu i pravovremeno plasiranu informaciju, čime su i zadržali značajan krug vernih čitalaca.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Golub

17.10.2019. 08:24

Čestitam rođendan ! Nije bilo dana da nisam kupio Novosti , čak i dok sam radio i živeo u Sloveniji , ali postoji sada određena gorčina zbog načina pisanja mog omiljenog lista .