Vlada usvojila Predlog zakona o agencijskom zapošljavanju; Pomoć za SPC u iznosu od 88 miliona dinara

Tanjug

01. 08. 2019. u 17:18

Ovim Predlogom Vlada usaglašava radno zakonodavstvo sa međunarodnim standardima. Zaposlenima u agenciji biće obezbeđena jednaka zarada i uslovi rada kao i za one koje neposredno zapošljava poslodavac

Влада усвојила Предлог закона о агенцијском запошљавању; Помоћ за СПЦ у износу од 88 милиона динара

Sednica Vlade / Foto Tanjug

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o agencijskom zapošljavanju, kojim se usaglašava radno zakonodavstvo Srbije sa međunarodnim standardima Međunarodne organizacije rada (MOR) i Evropske unije.

Predloženim zakonskim rešenjima urediće se ova oblast i maksimalno zaštititi tzv. agencijski zaposleni.

Agencijskim zaposlenima biće obezbeđena jednaka zarada i drugi uslovi rada (radno vreme, odsustva, odmori), bezbednost i zdravlje na radu i drugi uslovi rada koji se primenjuju na zaposlene koje neposredno zapošljava poslodavac, saopštila je Kancelarija za saradnju sa medijima.

Članovi vlade doneli su i odluku da zgrada "Progresa" u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu dobije status spomenika kulture.

U cilju podrške proslavi osam vekova autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve, Vlada Srbije uputila je sredstva u iznosu od 30 miliona dinara Arhiepiskopiji beogradsko-karlovačkoj kao donaciju za obeležavanje ovog istorijski važnog događaja.

Na sednici je doneta odluka da se Eparhiji žičkoj SPC-a obezbede sredstva u iznosu od 58 miliona dinara kao novčana pomoć za završetak radova na izgradnji i uređenju Manastira Žiča i katedralnog hrama u Kraljevu, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije