KAMERNI orkestar "Muzikon" zaključuje svoju prvu sezonu Level Up koncertom simboličnog naziva VRH, koji će se održati u Zadužbini Ilije Milosavljevića Kolarca od 20 časova.


PROČITAJTE JOŠ - Slavni ruski muzičar ponovo pred Beograđanima: Berezovski na Kolarcu

Poznata austrijska pijanistkinja i redovna profesorka Univerziteta "Mocarteum" Kordelija Hofer Tojč će, osim solo nastupiti i sa jednom od naših najznačajnijih pijanistkinja Minkom Popović. Ona je punih deset godina (od osnovnih, preko master, do postdiplomskih studija) bila Kordelijin student na "Mocarteumu", a danas je i asistent ove profesorke na prestižnom salcburškom univerzitetu.

- Veliko mi je zadovoljstvo što je specijalni gost koncerta upravo ova sjajna pijanistkinja, ali i veliki pedagog, moja "muzička mama" koja je umnogome oblikovala moj muzički put i ukus - kaže Minka. - Kordelija će izvoditi Betovenov Četvrti klavirski koncert, u mnogo čemu revolucionaran za dotadašnju muzičku praksu, a na dva klavira uz pratnju "Muzikona" ćemo premijerno predstaviti i delo Summer time naše poznate kompozitorke Anje Đorđević, koje nas na nepretenciozan način uvodi u duhovne svetove mira i kontemplacije, tako neophodnu kontratežu prenapetosti naše svakodnevice.


Orkestar "Muzikon" uspešno odoleva na domaćoj kulturnoj sceni u vremenu kiča, banalnosti i jeftine zabave, okupljajući oko sebe odlične, posvećene muzičare. Ovaj ansambl tekovinu klasične muzike pokušava (i uspeva!) da predstavi na svež način i široj publici, na šta ukazuje i VRH kao naziv četvrtog koncerta, koji zaokružuje sezonu. Zadovoljstvo mi je da mogu ponovo da sarađujem sa ovim entuzijastama, u svom gradu - ovakvi muzički izleti pune mi dušu!


Kordelija Hofer Tojč,Foto Sandra Cvitkovac

MAJSTORSKI KURSEVI

- POZIVAM sve ljubitelje klavirske muzike, pedagoge, učenike i studente da prisustvuju majstorskim kursevima Kordelije Hofer Tojč u danima nakon koncerta na Kolarcu: 29. novembra od 11 sati u sali muzičke škole "Mokranjac", kao i kursu na FMU u Beogradu 30. novembra od 10 časova - najavljuje Minka Popović.