Bitef na pristaništu

A. P.

19. 08. 2019. u 11:40

Битеф на пристаништу

"Pozvani" Foto Danny Willems

Deo repertoara poznatog festivala seli se u hale Luke Beograd

NA 53. Bitefu, koji će trajati od 17. do 26. septembra, publika će imati priliku da vidi dvanaest ostvarenja iz devet zemalja: Srbije, Hrvatske, Slovenije, Belgije, Švajcarske, Francuske, Nemačke, Brazila i Nigerije. Festival se održava pod sloganom "Počnimo ljubav iz početka", po čuvenoj pesmi u izvođenju Beti Đorđević.

- Ovaj festival je i ranije bio prepoznatljiv po izmeštanju pojedinih produkcija u alternativne prostore, ali ove godine cela druga polovina festivala biće smeštena u nekoliko hala Luke Beograd. Ovaj nesvakidašnji prostor će od 22. do 26. septembra biti centralno mesto na kome će se izvoditi predstave glavnog, ali i pratećih programa festivala - saopštili su ogranizatori.

Publika Bitefa u Luci Beograd će moći da pogleda čak pet predstava glavnog programa: "Nemoralne priče - 1. deo: Kuća majka", kompanije "Non nova" (Francuska), "O mesu i betonu" koreografkinje Lusijane Lare u produkciji kompanije "Anti status kvo" (Brazil), "Ali: Strah jede dušu" Sebastijana Horvata, u produkciji Slovenskog narodnog gledališča (Slovenija), cirkusku predstavu "Retke ptice" grupe autora, u produkciji trupe "Vuk za čoveka" iz Lila (Francuska), kao i predstavu "Pozvani" čuvene kompanije "Ultima Vez" iz Brisela (Belgija).

PROČITAJTE JOŠ - Za Bitef 13 miliona 

ZA ZAJEDNICU

U okviru priprema za 53. izdanje festivala, Bitef će organizovati i veliku akciju sakupljanja đubreta, u saradnji sa zainteresovanim pojedincima, organizacijama i institucijama. U okviru akcije, sakupljaće se otpad od kartona, plastike i papira, koji će potom biti iskorišćen za izvođenje predstave brazilske koreografkinje Lusijane Lare "O mesu i betonu". Ovom aktivnošću, Bitef želi da podigne svest o značaju ekologije i brige o otpadu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije