Fajns: Bez Beograda ne bih snimio film

Tanjug

23. 02. 2019. u 19:42

Film je delom sniman u Beogradu, a Ministarstvo kulture Srbije je 2017. opredelilo 62,2 miliona dinara za Fajnsov film

Фајнс: Без Београда не бих снимио филм

Rejf Fajns / Foto Tanjug-AP

Slavni britanski glumac Rejf Fajns, gost 47. Festa, zahvalio je danas gradu Beogradu i Vladi Srbije bez kojih, kako je naglasio, ne bi uspeo da snimi svoj novi film "Bela vrana", koji je režirao i u kome tumači jednu od uloga.


U završnoj špici filma istaknuta je i Fajnsova zahvalnost predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.


"Niko me nije pitao kako sam snimio ovaj film. Ovaj film ne bih snimio bez Beograda i produkcijske kuće ''Work in Progreš''. Ovaj grad i vlada dali su nam neverovatnu podršku. Bez Beograda ovog filma ne bi bilo i znajte da ovaj grad i ova zemlja imaju velike kapacitete za snimanje filmova", rekao je Fajns na današnjoj konferenciji za novinare.


Nakon više pitanja i zvaničnog završetka konferencije za novinare posvećene filmu "Bela vrana", na kojoj su govorili i Oleg Ivenko, koji tumači glavnu ulogu Rudolfa Nurejeva, i producent Gabriela Tana, Fajns je uzeo mikrofon i obratio se novinarima koji su već krenuli da ustaju kako bi istakao svoju zahvalnost Beogradu u kome je delom snimio svoj treći rediteljski poduhvat.


Biografska priča o legendarnom baletskom igraču Rudolfu Nurejevu daje uvid u umetnikov rani život sve do nečuvenog skandala kada je 1961, usred turneje, prebegao iz Sovjetskog Saveza na zapad.


Film je delom sniman u Beogradu, a Ministarstvo kulture Srbije je 2017. opredelilo 62,2 miliona dinara za Fajnsov film.


Fajns je 2017. dobio i srpski pasoš, a pre "Bele vrane" u Srbiji je snimio svoj rediteljski debi "Koriolan".


Priznatom britanskom glumcu i reditelju večeras će u Sava Centru, pre srpske premijere filma "Bela vrana", biti uručeno priznanje "Beogradski pobdenik" za dosadašnje stvaralaštvo.


Pored Olega Ivenka, u filmu igra i poznati baletski igrač sa ruskim i srpskim pasošem Sergej Polunjin, kao i srpski glumci Nebojša Dugalić, Igor Filipović, Jovo Maksić, Radoslav Rale Milenković, Pavle Čemerikić, Milutin Milošević, Tamara Krcunović...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije