KAKAV SMO TO "SVET": Jedna od nas ne brine o interesu naše države, iako je plaćena za to!

DUŠAN STOJAKOVIĆ

05. 02. 2022. u 09:00

Zbog ministarkine ljubavi prema stranim firmama, EPS ne sme da pomisli da bi mogao da gradi vetropark u okolini Subotice, pogotovo ne "Đerdap 3".

КАКАВ СМО ТО СВЕТ: Једна од нас не брине о интересу наше државе, иако је плаћена за то!

Arhiva

JEDNA od nas ne brine o interesu naše države, iako je plaćena za to! Iza sebe je ostavila mogućnost da srpski energetski sektor napravi najmoćnijim u regionu. Nije želela da sluša upozorenja struke i pomogne da se buduća ulaganja isplate Srbiji i da njeni građani ne budu u minusu zbog prelaska na zelenu energiju.

Da bi nam dokazala da smo "svet", ministarka energetike Zorana Mihajlović dozvolila je da tri strane kompanije bez tendera dobiju tri projekta vredna oko dve milijarde evra. Već je u budžetu predvidela naše pare za ovu namenu. Nije poslušala savete da prvo donese strategiju razvoja obnovljivih izvora energije, nego je u žurbi, preko reda, prvo donela zakon o ovoj oblasti.

Novosti

DUŠAN STOJAKOVIĆ, urednik ekonomske rubrike

Nije joj smetalo kada su iz tog posla izlazili EPS, EMS i Agencija za energetiku. Nije joj problem što se ovoj grupi pridružio i "Srbijagas" i što niko od njih više ne želi da učestvuje u novim polufarsičnim radnim grupama, kao posmatrački kvorum za legalizaciju favorizovanja stranih privatnih investitora u našoj energetici.

Zbog ministarkine ljubavi prema stranim firmama, EPS ne sme da pomisli da bi mogao da gradi vetropark u okolini Subotice, pogotovo ne "Đerdap 3". Nema šanse da ni na jednoj od deset predviđenih lokacija postavi solarne panele. A, i zašto bi Srbi koristili svoja bogomdana bogatstva? Iz istog razloga ova nacionalna kompanija ne može da gradi ni hidroelektranu "Bistrica 2". Možda zato što ova firma nije jedna od njih?

I usred ovakvog stanja u sektoru koji vodi, ali i najveće domaće i globalne energetske krize, Zorana Mihajlović ima vremena da kritikuje kolegu iz Vlade Srbije. Da se čovek zapita kuda ide ovaj "svet"? Teško da bi iko častan hteo da bude jedan od njih!

Piše: DUŠAN STOJAKOVIĆ

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (13)

Podzemlje