EVO PITAM DAČIĆA, ON KLIMA GLAVOM - ZNAČI HOĆE: Palma traži od predsednika SPS da posreduje između Rusije i Ukrajine

Novosti online

30. 03. 2022. u 20:28

ČLAN koalicije okupljene oko Socijalističke partije Srbije (SPS) Dragan Marković Palma pozvao je lidera SPS Ivicu Dačića da bude posrednik u pregovorima između Rusije i Ukrajine.

ЕВО ПИТАМ ДАЧИЋА, ОН КЛИМА ГЛАВОМ - ЗНАЧИ ХОЋЕ: Палма тражи од председника СПС да посредује између Русије и Украјине

Foto N. Živanović

Marković je taj zahtev uputio Dačiću na završnoj konvenciji te koalicije u Leskovcu.

- Da zaustavimo svetsko-ekonomsku krizu koja će doći i u Srbiji, da vaše prozvode izvozimo u ceo svet. Evo pitam Dačića da li pristaje – klima glavom, znači hoće - kazao je Palma.

Palma je kazao da političarima nije mesto u fotelji već na terenu, da rade za građane.

- Leskovac je jedan od bivših najrazvijenijih gradova u Srbiji i strašno me nerviraju oni kad kažu to su "paprikari", niste vi paprikari, vi ste proizvođači i bez paprike nijedno jelo ne može da se spremi na svetu, a ne samo u Srbiji - rekao je on.

Dačić je naveo da razume građane tog dela Srbije s obzirom da je i on poreklom s juga, naglasio da nije bilo ratova koji su zaobilšli taj kraj i dodao da je ponosan na herojsku tradiciju.

- Važno je da u današnje vreme gledamo kako da razvijamo ovaj kraj jer nadam se da smo dosta ginuli u istoriji. Stojim vam na raspolaganju da vam pomognem jer i ja sam odavde - kazao je Dačić.

Podsetio je na to da je u Leskovac dolazio i sa predsednikom Jugoslavije Slobodanom Miloševićem 1999. godine, kada je taj grad bombardovan.

- Leskovačka preduzeća su uvek bila za primer a onda smo u stvari imali primer privatizacije tih istih preduzeća koje su zapravo bile pljačka. Prodaja preduzeća, otkazi i ja ću da vam kažem naša koalicija sa Jedinstvenom Srbijom i Zelenima ima jasne patriotske stavove - dodao je Dačić.

Dačić je naglasio da Srbija neće priznati nezavisnost Kosova i podsetio da dok je 18 zemalja povuklo priznanje dok je on bio ministar spoljnih poslova.

- Mi smo protiv NATO pakta, protiv ulaska u NATO pakt, pa bilo bi sramota da ovde u Leskovcu gde su na mostu ubili ljude da kažem da ćemo da uđemo u savez sa njima. Bilo bi me sramota. Oni su ratni zločinci i oni će svi da odgovaraju kad tad - dodao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju