PROSULA KISELINU ZBOG OSVETE: Određeno zadržavanje za V. N. (43) iz Lajkovca zbog napada na socijalnu radnicu, besnela zbog oduzimanja brata

B. PUZOVIĆ

02. 03. 2021. u 20:15

PROTIV V. N. (43) iz Lajkovca određeno je zadržavanje do 48 časova, jer je osumnjičena da je u ponedeljak po podne tečnošću za koju se pretpostavlja da je sona kiselina po licu i telu polila socijalnu radnicu Lj. P. (61), ispred Centra za socijalni rad u ovoj varošici.

ПРОСУЛА КИСЕЛИНУ ЗБОГ ОСВЕТЕ: Одређено задржавање за В. Н. (43) из Лајковца због напада на социјалну радницу, беснела због одузимања брата

Centar za socijalni rad u Lajkovcu / Foto B. Puzović

Uz krivičnu prijavu, V. N., osumnjičena za napad na službeno lice na dužnosti, biće privedena nadležnom tužilaštvu u Ubu.

Svemu je prethodila odluka Centra za socijalni rad da zbog zdravstvenih razloga da desetak godina mlađi brat V. N. bude smešten u odgovarajući dom. Navodno, revoltirana takvom odlukom, osumnjičena je ispred ustanove sačekala socijalnu radnicu Lj. P., koja je vodila taj slučaj, i polila je najverovatnije sonom kiselinom. Nakon ukazane pomoći u lajkovačkom domu zdravlja, žena je smeštena na lečenje u Opštoj bolnici u Valjevu.

- Roditelji V. N. preminuli su pre mnogo godina i ona se starala o mlađem bratu iako ni sama, zbog određenih zdravstvenih razloga, nije sposobna da se brine o samoj sebi - kažu dobro upućeni Lajkovčani. - Njihovo dvorište, ali i kuća, pretvoreni su u ogromnu deponiju, žive od socijalne pomoći. Koliko znamo, nadležni su više puta pokušavali da im pomognu, ali bez uspeha, jer ona nije pristajala da brat, koji je osoba sa posebnim potrebama, bude smešten u odgovarajuću ustanovu. Zahtevala je da se ona o njemu brine.

Pre nekoliko meseci, sestra i brat bili su meta provalnika, koji su upali u njihovu kuću, maltretirali ih i odneli izvesnu količinu novca. Ni to, kažu njihovi poznanici, nije bio dovoljan signal da pristanu na pomoć nadležnih institucija.

ŠTIĆENICIMA PRUŽENA SVA PAŽNjA

NAPADNUTA socijalna radnica je pred penzijom, ima dugogodišnje profesionalno iskustvo u toj oblasti, ozbiljna, temeljna, požrtvovana je i izuzetno posvećena poslu - kažu naši sagovornici. - U njenom postupanju u ovom slučaju ne da nije bilo i jednog propusta, već je štićenicima pružena sva moguća pažnja i razumevanje i pronađeno je najbolje rešenje smeštanja u dom. Ali V. N. nije to htela da prihvati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NEDELJA ODRŽIVOG RAZVOJA I POSLOVANJA: Bolji biznis za bolje društvo