SVET UŽASA ŽRTVE SILOVANJA: Mnogi osuđuju glumicu Milenu Radulović što nije ranije progovorila, a evo šta je razlog ćutanja!

Novosti online

17. 01. 2021. u 21:31

SRBIJA je u šoku posle objave da je uhapšen reditelj Miroslav Mika Aleksića, koga je mlada glumica Milena Radulović (26) optužila da ju je silovao dok je maloletna pohađala njegovu školu glume.

СВЕТ УЖАСА ЖРТВЕ СИЛОВАЊА: Многи осуђују глумицу Милену Радуловић што није раније проговорила, а ево шта је разлог ћутања!

Foto: Printskrin Instagram

Ona je takođe ispričala da nije jedina Aleksićeva žrtva, već da je on imao istu šemu zlostavljanja za druge devojke kojima je predavao, a koje su ga takođe prijavile policiji.

Ovaj slučaj podelio je javnost. Dok neki bezrezervno pružaju podršku devojkama što su skupile hrabrost i prijavile Aleksića, drugi bez imalo samilosti sumnjaju u izjave i optužbe. Jedno od pitanja koje postavljaju je – Šta je čekala do sada?

Odgovor daje Jelena Veljković, psihološki savetnik i psihoterapeut u superviziji, autorka stranice na Fejsbuku “Beleške sa psihoterapije“. Ona objašnjava da je mnogo razloga - od šoka, smrznutih, potisnutih osećanja, straha da im niko neće verovati, svaljivanja krivice na sebe, straha od ishoda ako progovori...

Mnogo je razloga, a bitno je jedno:

Malo empatije i solidarnosti – to je sve što nam je potrebno da se na ispravan i čovečan način ponesemo sa situacijom istupanja žrtve o (seksualnom) nasilju koje je doživela.

ZAŠTO ŽENE ISTUPAJU SA PRIJAVOM O SEKSUALNOM NASILJU „TEK“ NAKON XY VREMENA? - Zato što su gotovo po pravilu bile u...

Posted by Beleške sa psihoterapije on Sunday, January 17, 2021
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest