PREDAO SE KAD JE ČUO DA GA TRAŽE Advokat uhapšenog za ubistvo Bojana Mirkovića tvrdi: Moj branjenik u vreme zločina nije bio u Beogradu

Z. USKOKOVIĆ - S. J. MATIĆ

23. 11. 2020. u 22:46 >> 22:47

VIŠE javno tužilaštvo u Beogradu donelo je naredbu o pokretanju istrage protiv Ivana N.(39), rođenog u Nikšiću, sa prebivalištem u Beogradu, kao i protiv Beograđanina Bojana K.(37), osumnjičenih da su saizvršioci u ubistvu Bojana Mirkovića (34), počinjenog 12. novembra u novobeogradskom naselju "Belvil". Ubica je i dalje nepoznat, iako policija ima indicija ko je direktni egzekutor. Za njim se traga.

ПРЕДАО СЕ КАД ЈЕ ЧУО ДА ГА ТРАЖЕ Адвокат ухапшеног за убиство Бојана Мирковића тврди: Мој брањеник у време злочина није био у Београду

Foto: Fejsbuk

Prekjuče po podne obojica osumnjičenih privedeni su u tužilaštvo, gde ih je postupajući zamenik ispitivao u prisustvu njihovih branilaca. Ivan N. je samo kratko rekao da nije počinio delo koje mu se stavlja na teret i nije želeo da odgovara na dalja pitanja. Sa druge strane, Bojan K. je detaljno izneo odbranu, tvrdeći da je nevin i da sa zločinom nema nikakave veze. Obojici je, potom, određen pritvor do 30 dana.

- Moj branjenik se tereti za teško ubistvo - kaže advokat Miloš Paligorić, branilac Bojana K. - On se sam predao, kada je čuo da ga policija traži. Do tada nije ni znao da je počinjeno ubistvo u "Belvilu". Svuda je išao svojim kolima, a kao što znamo grad je pokriven kamerama. Da je hteo nešto da sakrije ne bi išao svojim vozilom. Inače, mogu da kažem da ne postoji veza između mog branjenika i osumnjičenog Ivana N., to je tužilaštvo izmislilo. Njih dvojica se uopšte ne poznaju.

Prema rečima Paligorića, u vreme zločina Bojan K. nije ni bio u Beogradu i za to postoje dokazi. Takođe, nema nikakve veze sa Crnom Gorom. Do sada je privođen samo zbog tuča.

Tužilaštvo, sa druge strane, tereti dvojicu osumnjičenih za teško ubistvo na svirep i podmukao način u saizvršilaštvu. U saopštenju dostavljenom medijima navodi se da su oni osumnjičeni da su od početka meseca, pa do dana egzekucije, pratili kretanje Mirkovića pomoću posebnog uređaja, "a sve to radi izvršenja krivičnog dela i likvidacije sada pokojnog Bojana Mirkovića, koji je upucan sa najmanje osam projektila".
Još se dodaje da je neposredni izvršilac, za sada, "N.N. lice koje se nakon izvršenja dela sa lica mesta udaljilo biciklom".

BIO BLIZAK SA ŠARCEM

TUŽILAŠTVO sa policijom istražuje motiv ubistva Bojana Mirkovića. Prvi nalazi istrage govore da je nastradao u obračunu mafijaških ekipa, odnosno da se našao na meti nove beogradske kriminalne grupe, koja se naslanja na "kavački klan". Navodno, Mirković je slovio za bankara "škaljaraca", ali se ova tvrdnja proverava. On je bio blizak i sa Aleksandrom Šarcem (na slici), ubijenim mesec dana ranije, 17. oktobra u garaži TC "Ušće". Sumnja se da iza oba zločina stoji ista kriminalna grupa.

Prema informacijama do kojih su došle "Novosti", kretanje ubice na biciklu tokom bekstva sa mesta događaja snimilo je nekoliko kamera. Utvrđeno je da se on posle zločina u podzemnoj garaži zgrade "Jorgovani", iza Tržnog centra "Delta siti", uputio ka Savskom keju. Kamera je uhvatila i njegovu vožnju nasipom u pravcu ka Surčinu. Trag mu se izgubio kod Jakova.

Osim snimaka sa nadzornih kamera, prema nezvaničnim saznanjima, istraga raspolaže i određenim biološkim tragovima, skinutim najverovatnije sa GPS, postavljenom ispod Mirkovićevog automobila. Na osnovu toga je i izolovan DNK, koji, prema rečima našeg izvora, nije "baš najčistiji".

Od dvojice osumnjičenih, kako saznajemo, privremeno su oduzeti mobilni telefoni, radi veštačenja. Na osnovu tih uređaja moglo je da se prati kretanje automobila ispod kojeg je postavljen "lokator".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN ŽENA I DEVOJAKA U NAUCI: Prilika za promovisanje i priznavanje njihove uloge i značaja