MAJKA JE GLEDALA SPASAVANJE ĆERKE: Potresni detalji drame koja se danas odvijala na Dorćolu

Novosti online

27. 10. 2020. u 21:29

MALOLETNICA (15) bila je sama kod kuće kad je buknuo požar, a iz buktinje su je preko terase izvukla petorica mladića koji su, radeći na obližnjoj zgradi, prvi primetili vatru i dim

МАЈКА ЈЕ ГЛЕДАЛА СПАСАВАЊЕ ЋЕРКЕ: Потресни детаљи драме која се данас одвијала на Дорћолу

Foto: Printscreen/Jutjub

Devojčica (15) povređena je u požaru koji je danas oko 13 sati izbio u stanu na 10. spratu zgrade u Ulici Visokog Stevana na Dorćolu u Beogradu! Nju su sigurne smrti spasli moleri iz Pančeva, koji su slučajno videli da stan gori i čuli devojku kako doziva pomoć s terase!

Kako saznajemo, plamen u stanu izazvala je slavska sveća.

Slavili Svetu Petku

- Maloletnica živi s porodicom i pošto im je juče bila slava, upalili su sveću, kako nalažu običaji. Majka je otišla u prodavnicu, a devojčica je ušla u kupatilo. Baš u tom momentu sveća je pala na sto i najpre zahvatila stolnjak. Vatra se brzo proširila na nameštaj i zahvatila čitav stan - kaže izvor i nastavlja:

- Kada je primetila dim, tinejdžerka je izašla iz kupatila, ali je stan bio u dimu, a vatra je kuljala. Preplašena, istrčala je na terasu i počela da doziva pomoć.

Požar su prvi primetili moleri, koji su na obližnjoj zgradi radili fasadu. Odmah su se organizovali da pomognu zarobljenoj i bespomoćnoj devojci.

Pavle Gavura (36), Lazar Ereša (30), Nemanja Držajić (20), Nenad Janković (19) i Niko David (30), heroji koji su iz plamena spasli tinejdžerku, prepričali su dramu za medije.

- Kolega je viknuo: "Hajdemo, brzo, požar!" Skoro da smo u dahu sišli sa skele i otrčali na 10. sprat do vrata stana. Pokušali smo da obijemo vrata, ali nismo uspeli, pa smo sišli sprat niže do komšije. Izašli smo na terasu, koja je odmah ispod terase koja je gorela. Pavla smo popeli na ogradu i vezali ga kanapom, pošto je najspretniji - pričaju uglas i nastavljaju:

- Devojka je šetala po terasi i zapomagala. Pavle ju je pozvao i rekao da pređe na drugi kraj terase, jer je bila u delu u kom je dim bio gušći, a plamen otvoren. Verujte, izgledalo je kao da će svakog trenutka da skoči bežeći od vatre.

Foto: Ž. Knežević

Komšija: Majka je gledala spasavanje i plakala

Komšija, koji je gledao dramatično spasavanje tinejdžerke, kaže da je čuo ženski vrisak.

- Otrčao sam do zgrade i zvonio komšijama da izađu. Utom su petorica mladića utrčala u zgradu. Potom sam ispred zgrade video majku devojčice. Dok su je spasavali, ona je vikala ćerki da pokupi kosu da joj je plamen ne uhvati, da legne, da izdrži. Bilo je strašno, žena je plakala. Svi smo bili u grču - kaže komšija.

Foto: V.N.

Uhvatio je u naručje

Pavle Gavura kaže da je sve vreme pričao s maloletnicom.

- Ubeđivao sam je da mi veruje, da ću je držati. Nekako je preskočila ogradu, spustila se i ja sam je uhvatio u naručje. Sve vreme je plakala: "Molim vas, spasite me, izgoreću!" Video sam da ima opekotine, govorila je da je sve boli. Pokušao sam da je smirim i objasnim joj da je na sigurnom - kaže Gavura i dodaje da im je sada najvažnije da devojčica bude dobro.

- Da je nisam spasao, ne znam kako bih živeo sam sa sobom. Najveća želja mi je da se što pre oporavi - kaže Pavle.

(Kurir.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

MILOŠ BIKOVIĆ SNIMLJEN KOD PSIHIJATRA: Razlog? Rusija i Srbija! (VIDEO)