NASTAVLJA SE SUĐENJE ZA PALJENJE AMBASADE SAD: Na optuženičkoj klupi petorica policajaca, evo šta im se stavlja na teret

V.N.

17. 09. 2020. u 09:45

U VIŠEM sudu u Beogradu danas bi trebalo da se nastavi suđenje petorici policijskih službenika koji se terete za propuste u obezbeđenju tokom i posle mitinga "Kosovo je Srbija" 2008. godine, kada je zapaljena ambasada SAD u Beogradu.

НАСТАВЉА СЕ СУЂЕЊЕ ЗА ПАЉЕЊЕ АМБАСАДЕ САД: На оптуженичкој клупи петорица полицајаца, ево шта им се ставља на терет

Foto: Arhiva Novosti

Na suđenju bi trebalo da nastavi sa iznošenjem odbrane prvooptuženi Slobodan Vukolić, koji na početku suđenja u junu izjasnio da nije kriv.

Potom bi obrane trebalo da iznesu i ostali optuženi za krivično delo "teško delo protiv opšte sigrunosti" - tadašnji načelnik beogradske policije Stevan Bjelić, načelnik Uprave policije MUP Srbije Mladen Kuribak, Zoran Rasković, tadašnji načelnik Odeljenja za operacije u komandi Žandarmerije, i Bojan Marković, tadašnji komandant Žandarmerije u Kraljevu.

Foto: Arhiva Novosti

Apelacioni sud u Beogradu je, nakon ponovljenog suđenja, početkom 2019. pravosnažno oslobodio od optužbi sedmoricu optuženih za bacanje kamenica na ambasadu SAD, odnosno krivično delo "izazivanje opšte opasnosti". Kada je reč o smrti Zorana Vujovića, koji je izgoreo u požaru u zgradi ambasade, sud smatra da sedmorica optuženih mladića nisu imali veze sa tom tragedijom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna